13. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõmme peab veel turu langusele vastu

Uus Maa Kinnisvarabüroo maade ja majade maakler Silva Rahnel kirjutas Äripäevas, et Nõmmele kinnisvara ostmisel mängib suurt rolli emotsioon, mis kohati tundub olevat tähtsam isegi faktidest ja numbritest.

"Kodu soetades pannakse kõige enam rõhku sellele, et kõigi pereliikmete vajadused saaksid rahuldatud, võttes arvesse ka uue elukoha tulevikuväärtust. Määravaks saavad lasteaedade ning koolide olemasolu ja lähedus ning keskkonna üleüldine turvalisus ja privaatsus, mis oleks justkui Nõmme linnaosa motoks," märkis Rahnel.

Jätkuvalt üritatakse elukvaliteeti parandada ning kolitakse suurematesse ja privaatsematesse paaris-, rida- ning eramajadesse. Eriti nõutud on kehtestatud detailplaneeringuga krundid, mis annavad ostjale kindluse, kuidas on kavandatud lähiümbrus, kui kaugel asuvad naabrid, vesi, kanalisatsioon, gaasitrass jne. Nii eramute kui kruntide osas võib öelda, et Nõmmel ületab nõudlus pakkumist.

"Kui elamispind jääb kitsaks või on seda vaja vahetada muul põhjusel, siis reeglina vahetatakse pinda linnaosa piires. Seepärast on elamumaa tehingute arv Nõmme linnaosas tagasihoidlik, maa-ameti andmetel keskmiselt 30 tehingut kuus. Pakutakse eramuid alates amortiseerunud ja elamiskõlbmatutest väikestest n-ö aiamajadest kuni täielikult renoveeritud 500 m2 villadeni välja. Ka hinnavahemik on objekti eripärast olenevalt äärmiselt lai - 1,7 miljonist kuni 29,5 miljonini," kirjeldas maakler olukorda Nõmmel.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785