12. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa juht: spekulandid hääbuvad

Uus Maa juht Mika Sucksdorff ütles Äripäevale, et spekulante on jäänud tunduvalt vähemaks.

"Kuna hinnad ei jätka endist tõusu ja müügis on palju kortereid, mille seast valida, pole spekulatiivsel eesmärgil ostetud korteri edu enam garanteeritud," möönab Sucksdorff.

Spekulantide hulga vähenemist tõestab ka see, et uute korterite müük enne maja valmimist on vähenenud. Inimesed, kes otsivad endale kodu, soovivad enamasti enne ostu sooritamist seda oma silmaga näha ja käega katsuda, nemad ootavad, et maja valmis saab.

On näha ka trendi, et arendaja müüdud korterid ei tule uuesti müüki enam endises tempos, mis näitab, et spekulante tänases ostjaskonnas nii palju enam ei ole.

Spekulante on olnud nii eestlasi kui ka välismaalasi, aga ülekaal on ikkagi eestlaste poolel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785