Autor: Keiu Telve • 6. märts 2024

Keiu Telve: kolm mustrit, mis aitaksid tööstusel ühiskonnas poolehoidu pälvida

Tööstusel ja ühiskonnal on sarnased alusväärtused, aga protsessi käigus jõutakse üksteise mõistmise asemel hoopis põhimõttelise vastandumiseni. Toon välja kolm mustrit, mis aitaksid tööstussektoril näidata oma tõelist palet ja pälvida poolehoidu nii kogukonnas kui ühiskonnas, kirjutab Antropoloogia Keskuse asutaja ja antropoloog Keiu Telve.
Ühelt poolt on inimesed tööstuse suhtes pehmelt öeldes skeptilised, kuid teisalt on näha, et Eesti tööstussektor on kaitses kapseldunud, kirjutab Antropoloogia Keskuse asutaja ja antropoloog Keiu Telve.
Foto: Erakogu

Eesti Tööandjate Keskliidu tellitud ja Antropoloogia Keskuse antropoloogidega läbi viidud uuringust tuli välja, et tööstussektor ei näita laiemale üldsusele oma uuenduslikku, innovaatilist ja inimkeskset nägu. Kogukonnaliikumiste ja rohepöörde kontekstis on kerge näha tööstust pahalasena, kelle vastu koonduda. Eesti kohalikud sündmused alates fosforiidisõjast, jätkates tselluloositehase või Eesti Energia õlitehasega on tekitanud kahepidise nähtuse. Ühelt poolt on inimesed tööstuse suhtes pehmelt öeldes skeptilised, kuid teisalt on näha, et Eesti tööstussektor on kaitses kapseldunud. Kuna tööstusest ei taheta kuulda, ei oska ka selle sektori ettevõtjad jagada oma edulugusid.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785