Autor: Ehitusuudised • 4. märts 2024

Betoonimeistri suuromanik hakkab katsetama süsiniku püüdmist

Betoonimeistri suuromanik Saksa ehitusmaterjalide tootja SCHWENK alustas koostööd Norra ettevõttega, et jõuda süsinikuneutraalse tsemenditootmiseni. Süsiniku püüdmise teostatavusuuringut hakatakse läbi viima Läti tsemenditehases.
Brocēni tsemenditehas Lätis.
Foto: SCHWENK Läti

Euroopa ühes moodsaimas tsemenditehases Brocēnis toodetakse aastas rohkem kui miljon tonni tsementi. Tehasesse plaanitav uudne süsiniku püüdmise süsteem peaks kinni pidama 750 000 tonni süsinikku aastas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785