29 aprill 2019
Arvamused
Ainult tellijale

Hoone ehitusel tuleb IT-partner kaasata juba planeerimisfaasis

Foto: Datafox

Järjest enam seadmeid vajab tänapäeval võrguühendust. Kasvavad ka võrguühendusele esitatavad turvanõuded, mistõttu tuleks uue hoone ehitamisel või ulatuslikul remondil kaasata IT-partner juba planeerimisfaasis. See aitab vältida olukorda, et valmiv nõrkvooluvõrk ei võimalda kõigi vajalike teenuste toimimist ning tuleb põhjalikult ümber ehitada, kirjutab IT-ettevõtte Datafox küberturbe- ja võrgulahenduste müügijuht Raido Vahi.

Sageli ehitatakse uutesse või renoveeritavatesse hoonetesse IT-sisevõrke sel viisil, et projekteerija koostab nõrkvoolu projekti ning peatöövõtja valib paigaldaja. Vahel teevad kaabeldust hoopis elektrikud, kes samal ajal elektrivõrku paigaldavad. Jäetakse aga arvestamata, et selline traditsioonilisel viisil võrgu planeerimine on jäänud ajale jalgu, sest viimase 10 aastaga on hüppeliselt kasvanud seadmete hulk, mis vajavad oma tööks võrguühendust.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785