Autor: Ehitusuudised • 27. mai 2024

Ehitusmahud vähenesid esimeses kvartalis 13%

Foto: Liis Treimann
Statistikaameti andmetel ehitasid ehitusettevõtted 2024. aasta esimeses kvartalis Eestis ja välisriikides kokku 13% vähem kui aasta varem samal ajal. Kohalikul ehitusturul vähenes maht 14%.

Ehitusettevõtted ehitasid kokku 707 miljoni euro eest, sellest hooneid 491 miljoni ja rajatisi 216 miljoni euro eest. Eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes ehitati hooneid ligi viiendiku võrra vähem ja rajatisi ( teed, sillad, sadamad, magistraaltorustikud, side- ja elektriliinid, spordiväljakud jms ) 1% rohkem.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785