Autorid: Teeli Remmelg, Sigrid Kõiv • 17. mai 2024

100 suurima ehitusfirma käibe TOP - turg testib põhja

Foto: Andras Kralla
2024. aasta 1. kvartal lisas hoonete ehitusturule küll juurde langust, mistõttu nelja viimase kvartali koondkäive kahanes pea 7% võrra, kuid languse kiirus on peatunud ja turg kombib põhja. Siiski olid ettevõtetel tulemused erinevad ja toome esile 100 suurimat käivet teinud ehitusettevõtet ja kas nad liikusid tõusu- või langustrendis.

Ettevõtete nelja viimase kvartali (2023. a 2. kvartali kuni 2024.a. 1.kvartal) koondkäive oli 2,5 miljardit eurot ja see kahanes aasta varasemaga võrreldes 6,6%. Valdkonna koondkäibe kiirem kahanemine jäi eelkõige eelmise aasta teise kvartalisse, mil näitaja kahanes 4%. Seejärel püsis koondkäibe kahanemine kahe järjestikuse kvartali jooksul 1,1% juures, mis näitas languse kiiruse peatumist. Tänavu esimese kvartali koondkäive oli aga sisuliselt eelmise aasta neljanda kvartali tasemel, kahanemine jäi alla poole protsendi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785