Autor: Ehitusuudised • 26. veebruar 2024

Ehitusmahu sügavaim punkt jäi eelmisesse aastasse

Pärast kuut kvartalit järjest kestnud langust, pöördus Eestis tehtud ehitustööde maht aasta viimases kvartalis tõusule ja oli 3% suurem võrreldes 2022. aasta neljanda kvartaliga. Ehitusmahu suurim langus jäi eelmise aasta teise kvartalisse, tänavu ettevõtete kindlustunne on paranemas, prognoosis Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja.
Swedbanki ökonomist Marianna Rõbinskaja. Foto: Swedbank

Neljandas kvartalis mõjutas ehitusmahtu taristuehituse väga tugev kasv, mis oli aastases võrdluses pea 18%. Samas on olukord positiivsem ka hooneehituses, kus mahu langus taandus 4 protsendile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785