Autor: Teeli Remmelg • 18. märts 2022

Ehitushankeid ähvardab oht minna ebamõistlikult kalliks

Hiljuti ilmus uudis Pärnu sillahanke läbikukkumisest ebamõistliku hinna tõttu ja Taristuehituse Liidu juhi Sven Pertensi hinnangul võib sama juhtuda ka Ülemiste terminali uue hanke puhul, kui jätta seal hetkel olulised riskid arvestamata.
Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas ja Taristuehituse Liidu juht Sven Pertens Rail Baltica ehitamise algust tähistava nurgakivi asetamisel Saustinõmmel. Foto: Liis Treimann.

Sven Pertensi sõnul on nad Rail Balticu juhtkonnaga arutanud võimalust ehituses põhimaterjale indekseerida ning välja töötada variant, kuidas ka kütuse hinna muutus arvesse võtta: „Kui töövõtja kanda jätta kõik hetkel tekkinud riskid, kujunevad ka Ülemiste hankel pakkumiste hinnad tellijale ebamõistlikult kalliks,“ väidab ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785