Autor: Ehitusuudised • 29. jaanuar 2021

Lasnamäe Pae parki tuleb järveäärne lava

Vaade Lasnamäele.
Foto: Andres Haabu
Eile kiitis Tallinna linnavolikogu heaks avatud lava detailplaneeringu Pae järve poolsaarel. Sellest peaks saama avalik ruum, kus saab vaba aega veeta ja pidada üritusi.

“Selle platsi eesmärk on laiendada Pae pargi ala aastaringset kasutamist, häirimata paiga looduslikku mitmekesisust. Lava ehitamine planeeriti juba selle roheala loomise etapis. Pargi ehitamise käigus selgus aga, et poolsaart on ürituste jaoks väga keeruline kasutada ning on vajalikud mõned lisatööd. Kuna me räägime pargi veealast, on lava püstitamiseks tarvis muuta detailplaneeringut. Pikaajalise ametitega kooskõlastamise käigus täiendati projekti, töötati läbi ka märkused ning arvestati enamiku kohalike elanike soovidega. Eraldi tahaksin märkida, et pargis pesitsevatele lindudele kahju ei tehta, see on üks meie peamisi prioriteete,” ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Linnaosa saadetud pressiteates seisab, et kavandatav rajatis Pae pargi akvatooriumi põhjaossa hakkab koosnema multifunktsionaalsest lavast ja väikesest abihoonest. Järveäärne lava tuleb ebatavalise lahendusega – osa sellest ehitatakse poolsaarele ja teine pool ulatub poolsaare pikendusena Pae järvele. Järveäärne rannanõlv kohandatakse mitmesajale pealtvaatajale. Platsile ei ehitata statsionaarset katust, nii et ürituste välisel ajal ei hakka konstruktsioon segama vaadet pargi veealale ega lava kasutamist muudel eesmärkidel. Talvel plaanitakse lava kasutada uisuväljakuna.

Detailplaneeringu järgi on ettenähtud koht ka väikesele abihoonele. Ühekorruselises majas saab hoida riideid ja varustust ning talvel on seal võimalik korraldada uisu- või suusalaenutust. See ehitis paigutatakse maastikku nii, et see sulandub osaliselt reljeefiga ega mõjuta pargi välimust.

“Praegu on vara rääkida, millal rajatise arhitektuurikonkurss ja ehitus algavad. Plaanime siiski teha vastava ettepaneku järgmiste aastate eelarvestrateegiasse. Projekti elluviimise kõikidesse etappidesse hakkame aktiivselt elanikke kaasama, et uus avalik ruum vastaks võimalikult paljude inimeste ootustele,” lisas Svet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785