Autor: Ehitusuudised • 8. juuli 2020

Tuleohutuskonverents toimub juba augustis!

Tuli röövib elusid, kuid hoonete kavandamisel, ehitamisel ja haldamisel saab ohtu ennetada. Tänavune Tuleohutuskonverents toimub 25. augustil Tallink Spa & Conference Hotelis (Sadama 11a, Tallinn).
Foto: Pixabay

25. augustil toimuvale Tuleohutuskonverentsile 2020 saab registreerida SIIN.

Päeva alustame Tuleohutusteenuste kvaliteedi olulisuse teemal, esineb Päästeameti ohutusjärelevalve osakonna juht Tagne Tähe.

Turvatunde tagab teadmine, et kõik vajalik on läbi mõeldud. Tuleohutusõppuste läbiviimine suurtes hoonetes võib olla äärmiselt keeruline, kuid eluliselt vajalik. Oma kogemusi jagab TalTechi tuleohutusspetsialist Reedik Lukas, kelle hallata on Eesti mõistes tohutult suur hoonekompleks. Kõik hoones viibijad peavad olema teadlikud, kuidas ohu korral evakueeruda. Lisaks tagab omanike ning haldajatele öösiti hea une, kui on teada, mis seisus on hoone küttesüsteemid.

Riigikogus on esimese lugemise läbinud tuleohutuse seaduse muutmise ettepanek, mille suurim muudatus on vabastada tööstus- ja tootmishoonete ning büroohoonete omanikud iga-aastasest enesekontrolli tuleohutuse aruande esitamisest ja asendada see tuleohutusülevaatuse kohustusega iga kolme aasta tagant. Endiselt jäävad kehtima nõuded tuleohutuse enesekontrollile ja selle käigus teostatavatele tegevustele. Tuleohutusülevaatustest räägib EOKK juhatuse liige Kalju Õunmann.

Tänavusel konverentsil tuleb palju juttu puithoonete tuleohutusest. Puit on taastuv ja süsinikneutraalne materjal: valdavalt puitkonstruktsioonis suurhoonete ehitamise trend on tõusuteel. Lisaks uutele hoonetele, renoveeritakse vanu nii muinsuskaitse all olevaid ehitisi kui ka lihtsalt ilusa arhitektuuriga hooneid. Muinsuskaitseameti ehituspärandi nõunik Merle Kinks räägib tuleohutusest vanades hoonetes. Alar Just, Taltech professor tutvustab looduslike materjalide tulepüsivust ehitistes ning 3+1 arhitektid kirjeldavad kuidas saavutada vajalik tuleohutusklass eheda puidu kasutamisel ehituskonstruktsioonides.

Päeva lõpetame küttesüsteemide ekspertiiside ning tuleohutuse vastavuse kontrolli kasutusloa saamise teemadel. Esinevad Tuletark Konsultatsioonid tuleohutusekspert tase 6 Rivo Neuhaus ning Georg Kangur Firetek direktor.

Lisaks kuuled tuleohutuslahenditest, tuleohutusnõuete peamine eesmärk on tulekahjude ennetamine ja põlengu tagajärgede piiramine. Kehtiva kohtupraktika pinnalt käsitletakse, kuidas mõjutab tuleohutusnõuete rikkumine kindlustusandja kohustust kindlustushüvitis välja maksta. Esineb Advokaadibüroo NOVE nõunik Indrek Niklus.

Teiste inimeste elude eest vastutada on keeruline: selle riski on enda kanda võtnud vapramad. Raskes valdkonnas tegutsemine on elulise tähtsusega: ilma tuleohutusega tegelevate inimesteta kaoks turvatunne ja õnnetusi oleks valusalt palju.

Äripäeva Tuleohtuskonverentsi korraldatakse juba 11. aastat järjest. Pikk ajalugu näitab, et teema on ühiskondlikult oluline.

Programmiga saab tutvuda SIIN ja registreerida SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785