Autor: Ehitusuudised • 2. aprill 2020

Koolitusel BIM-i efektiivne rakendamine ehituses osalejale 5 täiendpunkti

15. aprilil toimuval koolitusel õpetab ehituse ja ettevõtte juhtimise kogemusega digitaalehituse spetsialist Taavi Liiv, kuidas kasutada BIM-i oma igapäevaste tööprotsesside hõlbustamiseks. Kas ehituse infomudeli ehk BIM-mudeli kasutamine piirdub sinu jaoks vaid mudeli vaatamisega või oskad näha ka mudelis peituvat struktureeritud infot?
Foto: Wikimedia Commons

"Ehituse infomudelist moodustab visuaalne pool vaid 20% ning 80% mudelist on info," ütleb koolitaja Taavi Liiv. Kuidas see 80% aga kasutusele võtta?

Koolitusel saad teada, kuidas kasutada mudelis kirjas olevat infot praktikas kiirelt ja täpselt, milliseid tarkvarasid eelistada ja kuidas orienteeruda erinevates failiformaatides. Koolitus annab ülevaate reaalsetest tööriistadest ja tarkvaradest, mille abil on praktikas häid tulemusi saavutatud ning keskendub eelkõige BIM-i infosisule.

Koolitusel on oodatud osalema projekteerimise projektijuhid; ehituse projekti- ja objektijuhid ja ehituse omanikujärelevalve tegijad. Eelmainitud sihtgruppidel on BIM-i abil võimalik saavutada kõige suuremat kasu ehk ajavõitu.

Pane tähele!

Koolitus toimub veebis. Enne koolituse algust saab osaleja lingi, mille kaudu koolitusel osaleda.

Koolitus toimub avatud vormis kahepoolses suhtluses auditooriumiga. Taavi Liiv toetub koolituse ülesehitusel elulistele näidetele ja kirjeldab uuenduslike tööriistade funktsioone läbi inimestele tuttavate tööriistade. Näidismaterjaliks on mudelid ja ekraanipildid reaalsetest projektidest.Koolitaja näitabtahvelarvutis BIM mudelit ka liitreaalsuses nii, et osalejad saavad huvi korral ise BIM-i „käega katsuda“.

Osaleja võib enne koolitust saata koolitajale konkreetsed BIM alased küsimused, millele soovib lahendust leida. "Huvitavamatele probleemülesannetele pakutakse välja lahendus koolituse käigus," lubab Liiv.

Taavi Liiv on lõpetanud Tallinna Tehnikakõrgkooli hoonete ehituse erialal. Tal on 6-aastane töökogemus KMG Inseneriehituse AS-is ehituse juhina. Ta on osalenud olulistes ehitusprojektides nagu Tallinna trammiliin nr 4 rekonstrueerimine ja Lennujaama trammitee ja tunneli ehitus. Alates 2018. aasta algusest on ta tegelenud TULITEC OÜ-s digitaalehituse arendamisega.

Taavi Liivi esimesed praktilised kogemused BIM-iga pärinevad aastast 2016, mil ta alustas omal käel enda juhitavate ehitusprotsesside läbimudeldamist. Sealt edasi on BIM väljakutsed muutunud päevast päeva põnevamaks ja keerukamaks. Teostusmudelid, liitreaalsus, mudelipõhise suhtluse üles seadmine ja BIM koordineerimine on teemad, milles ta end koduselt tunneb.

Vaata lisa ja pane ennast kirja SIIN.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785