Autor: Ehitusuudised • 28. mai 2019

TalTech saab puitkonstruktsioonis õppehoone

Tallinna Tehnikaülikool ja Nordecon sõlmisid lepingu ülikooli Mäepealse 3 teadus- ja õppehoone rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks. Puitkonstruktsioonis hoones hakkavad asuma ehitusvaldkonna teadus- ja õppelaborid.

„Uus hoone loob uued võimalused ülikooli ehitusteaduse arenguks ja on projekteeritud vääristamaks puitu kui kaasaegset ja eestimaist ehitusmaterjali. Ehitus ja arhitektuur on tehnikaülikooli ajaloolised erialad ja loodame uuest majast tuge ka selle valdkonna rahvusvahelise nähtavuse kasvatamisel,“ ütles Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo.

Hoones hakkavad paiknema mitmed TalTechi ehitusvaldkonna teadus- ja õppelaborid: ehituskonstruktsioonide, geotehnika, veekvaliteedi, teede ja liikluse, ehitusfüüsika ning ventilatsiooni ja sisekliima laborid.

„Laborite tehnoloogia ja liginullenergia tasemel energiatõhusus teevad sellest puitkonstruktsioonis ehitatavast majast TalTechi linnaku kõige keerukama hoone. On oluline, et oleme saanud Nordeconi näol usaldusväärse partneri, kes suudab hoone ehitushariduse lipulaeva vääriliselt valmis ehitada,“ ütles ehituse ja arhitektuuri instituudi direktor Jarek Kurnitski.

Hoonel on kolm maapealset ja üks maa-alune korrus, ehitise hoovipoolne osa on liigendatud ühekorruselisena (suletud brutopind kokku: 4 068,5 m2). Uue hoone karkass on projekteeritud ristkihtpuitpaneelidest; fassaadi moodustavad tehases valmistatud puitkonstruktsioonis välisseinaelemendid, suured alumiiniumprofiilis vitriinaknad, ruumilised alumiiniumprofiilidest fassaadikassetid ja Accoya puidust välisplaadid.

Esmalt lammutatakse praeguse hoone tänavapoolne osa ja asendatakse uue ja suurema ehitusmahuga ning hoovipoolse katselaboriga osa rekonstrueeritakse. Töö maksumus on 5,688 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.

Kinnistule ehitatakse parkla ja kergliiklustee koos välisvalgustusega. Hoone ette ja sisehoovi on kavandatud massiivsest liimpuidust istepingid – eesmärgiga eksponeerida liimpuitu kui väärikat ehitusmaterjali avalikus ruumis. Siseruumide märksõnadeks on puit, orgaanilisus, läbipaistvus.

Kavandatav ehituse algus on juunis 2019 ja hoone valmib 2020. aasta mai lõpuks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785