Autor: Ehitusuudised • 11. jaanuar 2019
Autor: Andres Tennus

Tartu Ülikool avab õppe- ja spordihoone

Teisipäeval, 15. jaanuaril avatakse Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi uus õppe- ja teadushoone ning spordikompleksi laiendus, mis läksid maksma üle 10 miljoni euro.

Ujula 4 asuva õppehoone avamisel peavad kõne TÜ rektor Toomas Asser ja Tartu linnapea Urmas Klaas. Huvilised saavad avamispäeval tutvuda spordihoonega, jälgida käimasolevaid treeninguid ning võtta tasuta osa fitnessiklubi treeningutest.

Tartu Ülikooli spordihoone juurdeehituse ja osalise rekonstrueerimise ehitustööde teostajaks oli konsortsium AS Tartu Ehitus ja OÜ KRC Ehitus. Rekonstrueeritava ja laiendatava hoone suletud netopinnaks on 20 400 m². Hoone projketi koostas Sirkel ja Mall ning omanikujärelevalve teenust osutas Telora.

Ehitustööd teostati mitmes etapis nii, et hoonet oli võimalik ehitustööde ajal kasutada. Esimeses etapis ehitati Liiva tänava poole uus mitmeotstarbeline saal suuremate õppe-, teadus-, spordi- ja kultuuriürituste korraldamiseks. Teises etapis ehitati Emajõe-poolsele küljele uus kolmekorruseline sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi hoone, et saaks koondada kogu sellealase õppe- ja teadustöö linna eri paigust Ujula tänavale. Kolmandas etapis ehitati ümber olemasolevad kolm pallisaali ja olmeplokk, uus sissepääs ja vestibüül esindusliku trepi ning invanõuetele vastava liftiga.

Ehituse projektijuhid olid Taavi Sinijärv ja Jegor Šurmin.

Sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi juhataja Priit Kaasiku sõnul paranevad uues hoones füsioteraapia- ja treeneriõppe tingimused ning kehalise kasvatuse õpetajate ettevalmistus, samuti saab lahendatud teadustegevuse ruumiprobleem.

Varem olid instituudi õpperuumid ja teaduslaborid kolmes majas üle linna laiali. „Oleme eriti rõõmsad just selle üle, et asume nüüd ühes hoonekompleksis, mis võimaldab tunduvalt paremini arendada nii õppe- kui ka teadustegevust. Näen juba praegu selle muutuse mõju: tudengite ja kolleegide nägudelt õhkub entusiasmi. Meie ülesanne on nüüd olla oma tegevusega selle uue hoone vääriline,“ ütles Kaasik. Ta lisas, et eriti tähtis oli nüüdisaegse õppe- ja uurimiskeskkonna kujundamine füsioteraapia õppekavade üliõpilastele ja õppejõududele.

Sama tähtsaks pidas instituudi juhataja spordikompleksi laiendust. „Nüüd moodustab spordiõppe- ja spordikeskkond ühtse terviku, mis väljendub teaduslike rakendusuuringute pakkumises klubi sportlaskonnale ning samuti üliõpilaste erialase praktikabaasi avardumises,“ rõhutas Kaasik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785