Ehitusuudised  • 3 detsember 2018
Uudised
Ainult tellijale

Ühtne klassifitseerimine teeb ehitamise tõhusamaks

Foto: Raul Mee

Tallinna Tehnikaülikooli eestvedamisel on loomisel ehituse ühtne klassifitseerimissüsteem, mis lihtsustaks suhtlust erinevate ehitusprojektiga seotud meeskondade vahel, vähendaks vigu jasuurendaks efektiivust, aga võimaldaks ka hoonet edukalt hallata. Avame tausta, miks praegune olukord ehitusinfo liigitamisel uuendusi vajab.

Huvi klassifitseerimissüsteemide vastu tekkis mul aastaid tagasi, kui alustasin tööd eelarvestajana. Mõne aja pärast suundusin tööle objektile, kus objektimeeskond oli sunnitud struktureerima eelarveosakonnalt saadud eelarve ümber, et see oleks sobilik ehitustegevuse juhtimiseks. Alltöövõtjatelt saadud pakkumused oli vaja teha omavahel võrreldavaks, sh peatööettevõtte eelarves ette nähtud maksumusega. Valminud hoonete dokumentatsioon tuli tellijale üle anda omakorda teistsuguse struktuuri alusel.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu ajakirja PDFidele
 • Ajakirja paberväljaande
 • Jaga lugu:
  EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

  Ehitusuudised.ee toetajad:

  Eva Kiisler
  Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
  Sandra Malvik
  Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
  Helen Paapsi
  Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785