Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 4. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uues vineeritehases hakatakse jääkidest auru tootma

Foto: Postimees/Scanpix
Adven Eesti ja Estonian Plywood sõlmisid lepingu, millega Adven asub Jõgeva külje alla Viruveresse rajatavale vineeritehasele biomassist auru tootma.

"Adven hakkab auru tootma vaid vineeri tootmisel tekkivatest kõrvalproduktidest,” kommenteeris sõlmitud lepingut Estonian Plywood AS-i tegevjuht Randel Veerits. “Energiatootmise teenuslepingu sõlmimine Adveniga on meie jaoks oluline samm projekti kui terviku realiseerimisel."

Veeritsa sõnul sobib Adveni rajatav energiakeskus tulevasele tehasele hästi, sest teenusformaat võimaldab paremini keskenduda põhitegevusele ehk vineeri tootmisele. 

Uues tehases kavatsetakse proovitootmisega alustada juba 2019. aasta teises pooles.

Adven pakub Viruvere vineeritehase energiatootmise täislahendust, st Adven teeb kõik vajalikud investeeringud ning vastutab täielikult katlamaja projekteerimise, ehituse ning pikaaegse käitlemise ja varustuskindluse eest. Adven Eesti energialahenduste ekspert Kevin Vaher täpsustas: “Estonian Plywoodi uue aurukatlamaja esialgne võimsus on 7 MW, kuid seda on võimalik tulevikus suurendada.”

Adven Eesti jaoks on tegemist olulise lepinguga, mis kasvatab märkimisväärselt energiaettevõtte ärimahte.

Estonian Plywood AS on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, kelle omanikeks on Eesti juhtivad puidutööstus-ettevõtted Lemeks AS ning Tarmeko KV OÜ.

Adven on üks suurimaid energiatootjaid Eestis, tegutsedes kaheksateistkümnes kaugküttepiirkonnas üle Eesti. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785