Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 10. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajaliit valiti parimaks ettevõtluse edendajaks

Aasta Tehasemaja 2018 tiitli võitnud kortermajade kompleks Norras.
Foto: EstNor
Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna Eesti eelvooru „Tunnusta ettevõtluse edendajat 2018“ võitjaiks osutusid žürii hinnangul noortele tüdrukutele suunatud ettevõtlus- ja liidriprogramm Superheroes ning Eesti puitmajasektori ekspordile innustaja Eesti Puitmajaliit.

Ettevõtluse edendajate konkursiga tunnustatakse edukaid tegevusi ja algatusi, mis parendavad ettevõtluse tugisüsteemi, inspireerivad ja julgustavad ettevõtjaid arenema.

Žürii esimehe majandusarengu asekantsler Viljar Lubi sõnul oli raske teha valikut mitmete väga oluliste ja mõjukate, ent samas erinevate algatuste vahel. Tänavu osales võistlusel üheksa projekti.

„Žürii otsuse puhul sai võitjate valimisel määravaks algatuse mõjusus, originaalsus ja ülekantavas,“ ütles Lubi. "Puitmajaliit on oma tegevustega andnud märgatava panuse, et Eesti on tõusnud juhtivaks puitmajade eksportööriks Euroopas.“

Eesti Puitmajaliitu tunnustati projekti eest, millega liit soovib puitmajasektorit arendada oma valdkonna tugevaimaks ekspordivõrgustikuks Euroopas. Eesti puitmajaklaster on süstemaatiliselt tegelenud sihtturgude info kaardistamisega, turule sisenemist toetavate tegevuste koordineerimisega, ettevõtete kompetentse arendavate seminaride ja konverentside korraldamisega ning ettevõtete tooteid arendavate ühistegevuste ellu viimisega. Algatuse tulemusel on sektor läbi  rahvusvahelistumise suunaga ühisturundus- ning arendustegevuste ellu viimise saavutanud tiitli Euroopa nr 1 puitmajade eksportöör ning tervikuna heal tasemel toimiva sektori ettevõtete omavahelise koostöö ning võrgustiku.

Eesti Puitmajaliidu juht Lauri Kivil ütles, et tema jagaks tunnustuse laiali kõigile puitmajaklastri loonud ettevõtetele, kes suutsid näha sektori tugevust koostöös, mitte konkurentsis.

“Selle baasilt on kasvanud välja puitmajasektori maine, ekspordi edulood ning väga tihe koostöövõrgustik. Tervikuna on see tunnustus kogu klastrite programmile, mis on aidanud arendada mitmeid Eesti ettevõtlussektoreid,” märkis Kivil.Konkurss „Tunnusta ettevõtluse edendajat“ toimus 12. korda. Varasematel aastatel on Euroopas edukad olnud näiteks Ettevõtlusküla, Gamefounders, e-majandusaasta aruanne ja mitmed teised ettevõtlust edendavad algatused.Euroopa Ettevõtluse Edendamise Auhinna 2018 Eesti eelvooru žüriisse kuulusid MKM majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts, EBS-i professor Tiit Elenurm, EAS-i juhatuse esimees Alo Ivask, Rahandusministeeriumi regionaalala asekantsler Kaia Sarnet ning Teenusmajanduse koja esindaja Evelyn Sepp.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785