13. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma parima katuse tiitlile kandideerib neli Eesti katust

Ahhaa keskuse katus.
Foto: Nordecon
Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit esitas Eesti kandidaadid ülemaailmsele katusemeistrite rahvuslike liitude ühenduse korraldatavale konkursile IFD Award. Eestist läheb võistlustulle neli katust ja üks fassaad.

Konkursile esitati metalkatustest Balti Jaama turu katus (ehitaja Katsefirma OÜ), kaldkatustest Illuste mõis (ehitaja Eksklusiivehitus OÜ) lamekatustest Tartu Lõunakeskus ja Kvartal (mõlema ehitaja Evari Ehitus OÜ) ning fassaadidest korterelamu Kalamajas (ehitaja Aireco Group OÜ). 

Rahvusvaheline katusemeistrite liit korraldab konkurssi neljandat korda. Konkusil saavad osaleda kahe viimase aastal jooksul valminud objektid.

Konkurss toimub neljas kategoorias – metallkatused, kaldkatused (peamiselt kivikatused), lamekatused ja fassaadid. Fassaadide kategoorias osalevad objektid, kus kasutatud tuulduvaid fassaadilahendusi, kuna nende ehitusega tegelevad tihti samuti katuseehitusfirmad. Klassikalised krohvi- ning tellisfassaadid sellele konkursile ei kuulu.

Kokku esitati konkursile 75 objekti 12 riigist. Rahvusvaheline žürii valib nende hulgast igas kategoorias 4-5 nominenti, kelle hulgast valitakse omakorda iga kategooria võitja.

Konkursi võitjad kuulutatakse välja IFD kongessi raames 20.oktoobril toimuval galaõhtul Viini raekojas.

Esimene konkurss IFD Award toimus 2011. aastal. Metallkatuste kategoorias võitis Nordecon AS- i ehitatud Ahhaa Keskus Tartus. 

Autor: Peeter Kärp Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu juhatuse esimees

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785