Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. september 2017

Ehitusmaterjalide tootmine kasvas

Autor: Raul Mee

Augustis suurenes ehitusmaterjalide toodang võrreldes juuliga 7,6 % ja võrreldes eelmise aasta augustiga koguni 16,2 %. Puidutöötlemises ja puittoodete tootmises olid vastavad arvud 11,7 ja 10, 2 %, teatas Statistikaamet.

Tööstusettevõtted tootsid 2017. aasta augustis 5% rohkem toodangut kui eelmise aasta augustis. Toodang suurenes mäetööstuses ja töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas.

Augustis toodeti töötlevas tööstuses 6% rohkem toodangut kui 2016. aasta samal kuul. Toodangu kasv oli laiapõhjaline – enam kui kaks kolmandikku tööstusharudest ületasid augustis eelmise aasta augusti mahtu.

Mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, toiduainete, metalltoodete ja elektriseadmetetootmise suurenemine. Toodang suurenes märgatavalt ka ehitusmaterjalide tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang elektroonikaseadmete ja mööblitootmises.

Välisturule müüdi augustis kaks kolmandikku kogu töötleva tööstuse toodangust. 2016. aasta augustiga võrreldes suurenes korrigeerimata andmetel toodangu müük ekspordiks 3% ja müük kodumaisele turule 7%.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2017. aasta augustis nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses toodangut samas mahus kui eelmisel kuul.

Loe ka Hinnatase teeb ehitusmaterjali tootjatele tuska ja Betooniettevõtted materjalitootmise tipus.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785