Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe pilootparkimismaja soovib ehitada kolm ettevõtet

Foto: Andres Haabu
Mustamäele Tammsaare teele parkimismaja ja parkla rajamiseks välja kuulutatud hoonestusõiguse seadmise konkursile esitati tähtajaks kolm pakkumist.

Pakkumised esitasid Capital Mill OÜ, OÜ Parkimismaja koos Eventus Ehitus OÜ-ga ja OÜ Fund Ehitus. Tulemused pakkumiste nõuetele vastavuse või mittevastavuse kohta kinnitatakse hiljemalt 6. septembril. Võitja selgub oktoobri alguseks, teatas Tallinna linnavalitsus.

„Linna omanduses olevale kinnistule hoonestusõiguse seadmise eesmärk on erakapitali abiga sinna ümbruskonna elanikke teenindav parkimismaja ja avalik parkla ehitada,“ ütles abilinnapea Eha Võrk.

Pakkumise tingimuste kohaselt kohustub hoonestaja ehitama kinnisasjale parkimismaja, mille suletud netopinnast kuni 40% võib sisaldada muid äriruume, ning lisaks avaliku parkla. Parkimismaja ja avalik parkla peavad valmima hiljemalt 31. märtsiks 2020.

„Kõigi nõukogudeaegsete uuslinnaosade elanike jaoks on toonasest elamukvartalite planeerimise eripärast tulenev parkimiskohtade nappus teada-tuntud probleem,“ tõdes Võrk. „Mäletatavasti oli siis vaid paar-kolm autot paarikümne korteri kohta, ent tänapäeval on isiklik sõiduvahend pea igal perel.“

Jalgpallistaadioni jagu linnamaad

Võrgu sõnul on Tallinnas püütud parkimiskitsikust leevendada elamukvartalitesse täiendavate parkimiskohtade rajamisega. „Oleme seadnud korteriühistute kasuks linna maale kasutusõiguse. Praeguseks on seatud isiklik kasutusõigus rohkem kui 70 korteriühistu kasuks ning sel moel on loodud korteriühistu liikmete sõidukite jaoks juurde ligi 2000 parkimiskohta,“ ütles Võrk. „Kokku oleme andnud korteriühistute kasutusse üle kaheksa hektari ehk kümne A. le Coq Arena jalgpallistaadioni jagu linnamaad. Lisaks on linnaosavalitsused andnud tasuta korteriühistute kasutusse üle 30 linnale kuuluva parkimisplatsi.“

Võrk tõdes, et vaatama sellele on nn magalarajoonide elanikel endiselt raske oma autole kodu juures parkimiskohta leida. „Seetõttu oleme käivitanud linnamaale parkimismaja rajamise pilootprojekti,“ ütles Võrk. „Pilootprojekti õnnestumise korral plaanime elamukvartalitesse parkimismajade rajamist jätkata.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785