Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 7. august 2017

Baltikumi suurim kaablitootja teenis kopsaka kasumi

Autor: Draka
Baltikumi suurim kaablitootja Draka Keila Cables paisutas mullu müügitulu 62 miljoni euroni ning teenis ligi 3 miljonit kasumit.

14. septembril kohtuvad mõjukamad Eesti ehitusmaterjalide tootjad konverentsil „Materjalitootjate äriplaan 2018 -- kuidas pääseda piiri taha?”Tänavu on konverentsi fookus ekspordil: kuulame, millised on võimalused ja kellel eelised pääsemaks Eestist väljaspool enda tooteid ja teenuseid pakkuma.

Kuni 31. augustini kehtib konverentsile soodushind 229 eur. Pane ennast kirja SIIN.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et elektroonika, elektrijuhtmete ja kaablite tootmisega tegeleva Draka Keila Cables ASi müügitulu kasvas 2016. aastal 6 protsenti, 62 miljoni euroni (võrreldes eelneva aastaga). Ärikasum langes 1,18 miljoni euro võrra, 2,96 miljoni euroni.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 114 inimest, võrreldes eelneva aastaga oli 9 töötajat rohkem. Käive töötaja kohta langes 3 protsenti, 544 106 euroni. Keskmine brutotasu tõusis 5 protsenti, 1937 euroni kuus.

„2016. aastal kasvas müügitulu peaaegu kõigil turgudel. Meie ühel suurimal eksporditurul Lätis seevastu müük kahanes, sest Läti ehitussektori ja jaotusvõrgu investeeringud kukkusid. Ettevõtte kasumlikkus kahanes, kuna aasta lõpu metallihindade kasvu ei suudetud turule üle kanda,“ kirjutas ettevõte tegevusaruandes.

„AS Draka Keila Cables on Baltimaade suurim kaablitootja. Ettevõtte ainuomanik on Prysmian Group (Prysmian Finland OY kaudu). Keila tehas on spetsialiseerunud peamiselt jõu- ja paigalduskaablite tootmisele,“ teatas firma aruandes. „Lisaks omatoodangule turustatakse laias sortimendis Prysmian Groupi kontserni tooteid, olles kontserni esindaja Baltikumis.“

Ettevõtte toodangut turustatakse põhiliselt Eestis, Lätis, Leedus ja Skandinaavias ning väiksemates kogustes teistes Euroopa riikides, aga ka väljaspool Euroopat.

Eelmisel ja üle-eelmisel aastal firmast dividende ei võetud. Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785