Nordecon alustas kohtuvõitlust Eesti Teedega

Eeti Teed kasutab teehooldes auguremondil baasmasinal Scania auguparandusseadet „Schmidt“.
Eeti Teed kasutab teehooldes auguremondil baasmasinal Scania auguparandusseadet ...

Ehitusfirmale Nordecon kuuluv teedehooldusettevõte Tariston kavatseb kohtusse kaevata riigile kuuluva aktsiaseltsi Eesti Teed, mille jõuline tegutsemine ja väidetav alapakkumine riisub erafirmadelt kogu varem teehoodusega teenitud koore, kirjutas Postimees.

Taristoni juhatuse esimees Kaspar Kaldjärv ütles Postimehele, et riik annab oma aktsiaseltsile Eesti Teed põhjendamatut riigiabi ning teeb varasemate sisetehingute abil riigihangetel räigeid alapakkumisi. „Kaebame tõenäoliselt üheaegselt nii Eesti kohtutesse kui ka Euroopa Kohtusse,“ kinnitas ta.

Kui 2011. aasta konkursside tulemusena maksti 15 teehoolduspiirkonnas ettevõtjatele tööde eest ligi 33 miljonit eurot, siis uute lepingutega hakatakse maksma vaid 23 miljonit. Seega on vahe ligi 40 protsenti, kirjutas leht.

Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink on varem meedias öelnud, et riigifirma Eesti Teed kasutab ühes sektoris saadud rasvast hankehinda ja teenitud raha, et mõnes teises hankes väga soodsalt tööd saada, saavutades seega avalikes hangetes konkureerides teistega võrreldes paremal stardipositsiooni. Vink nimetas seda turu solkimiseks.

Loe täispikkuses artiklit  Postimehest

Loe ka Nordecon: Eesti Teed tegeleb turu solkimisega

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed