Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustamäe kiriku ehitusleping sai allkirjad

Foto: Karisma Arhitektid
Eile allkirjastasid SA Mustamäe Kirik ja Ehitus5ECO OÜ lepingu Mustamäe kiriku ehitamiseks. Kiili tänavale kerkiv kirik valmib 2018. aasta algul, teatas Tallinna linnavalitsus.

Lepingu allkirjastasid sihtasutuse juhatuse liige Taavi Turvas ja ehitusfirma projektijuht ning juhatuse liige Andres Neemre.

2012. aastal sõlmisid Tallinna linn ja EELK lepingu, millega anti EELK-le õigus linna omandis oleva Kiili tn 9 maa kasutamiseks, et ehitada sellele kirik. 2013. aastal viidi läbi kirikuhoone arhitektuurikonkurss, mille võitis Karisma Arhitektid OÜ tööga „Fiat Lux“. Töö autoriteks on arhitektid Risto Parve, Kai Süda, Martin Kinks, Margit Valma ja arhitektuuriteadlane Mait Väljas.

Konkursi žürii hinnangul oli võidutöö üks vähestest täielikult detailplaneeringule vastavatest töödest, milles on energiaökonoomsus juba eskiisi koostamisele arvesse võetud ja kus on olemas kõik võimalused madala energiatarbega hoone ehitamiseks.

Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas: „2016. aasta septembris allkirjastati Tallinna Linna, EELK Konsistooriumi ja Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse poolt SA Mustamäe Kirik asutamisleping. Täna oleme niikaugel, et kirikuhoone ehitustööd võivad alata – see on ajalooline moment. Esialgse arvestuse kohaselt on ehitise kogumaksumus 2,5 miljonit eurot ja Tallinn on lubanud ehitust toetada 50% ulatuses.“

Rajatavasse hoonesse on kavandatud kirikusaal, ruumid lastehoiu ja noorte tugikeskuse jaoks, erinevad ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis, kiriku köök ja kiriku kantselei koos abiruumidega.

EELK peapiiskop Urmas Viilma: „Tallinna linnaosad on kirikute kohapealt ebavõrdses olukorras – peaaegu kõik luteri kirikud on koondunud kesk- ja vanalinna, teistes linnaosades, kui Nõmme välja arvata, kirik puudub. Mustamäele kiriku ehitamisega oleme niisiis astunud suure sammu edasi. Kirikul on alati olnud ja on ka täna kaks ülesannet: sõna kuulutamine ja inimeste teenimine. Kui need on tasakaalus, siis ei jää kirikud tühjaks, olgu ajad ja ajastud, missugused tahes.“

Mustamäe linnaosa vanem Helle Kalda: „Nurgakivi panek kirikule toimub praeguste plaanide kohaselt juunikuus. Loodame väga, et saame Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva 2018. aastal tähistada juba Mustamäe uues kirikus – et ligemale 68 000 elanikuga Mustamäe saab lõpuks endale oma pühakoja!“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785