Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 26. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puitmajaliit ootab tehasemaju konkursile

Kodumaja TREET Norras Stavangeris.
Autor: Eesti Puitmajaliit/Maris Tomba
Eesti Puitmajaliit valib taas “Aasta tehasemaja 2017” konkursi raames välja parimad tehastes toodetud Eesti puitmajad. Konkursi võitja selgub aprillis messil "Eesti Ehitab".

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 12. märts.

Rohkem infot konkursi kohta leiad Eesti Puitmajaliidu kodulehelt siit.

Eelmisel aastal osales Eesti puitmajaklastri ja Eesti Puitmajaliidu korraldatud konkursil puitmaju nii Eestist, Norrast kui Rootsist.Parima puitmaja tiitli pälvis AS Kodumaja Norras asuv maailma kõrgeim puitkarkassmaja.

Kodumaja 14-korruseline The Tree oli kindlasti midagi täiesti kordumatut, ütles konkursi korraldaja, Eesti puitmajaklastri juht Lauri Kivil. „Meie võistlusel on läbi aastate osalenud äärmiselt erineva arhitektuuri, funktsionaalsuse ning kasutusotstarbega tehases toodetud puitmajad,“ sõnas Kivil.

Reeglina ei ole Kivili sõnul konkurssi võitnud tüüp-projektid, vaid hooned, mis paistavad silma millegi erilisega.  „Ka The Tree on kõike muud kui nö tavaline maja, see on pigem omamoodi katalüsaator, insenertehniline meistriteos, mis on veelgi kiirendanud puitmajade arengut. Konkursi ülesanne ongi just selliseid hooneid esile tõsta."

Eesti puitmaju leidub kõikjal üle maailma ning kuvand Eestist, kui kõige keerulisemaid projekte teostada julgevast puitmajatootja-riigist, on levinud jõudsalt.

 “Aasta tehasemaja 2016” tiitli võitnud AS Kodumaja arendusdirektor Elar Vildi sõnul ei ole suurte puitmajade ehitamine sooloprojekt vaid tihe koostöö partnerite vahel. “Kui see koostöö toimib ja partnerite vahel on sünergia, siis on võimalik teha väga häid projekte,” sõnas Vilt. Aasta Tehasemaja konkursi võit on Elar Vildi meelest ettevõttele suureks auks ja tunnustuseks: “Võit annab meile enesekindlust ja usku juurde, et teeme õiget asja. Eriti hea meel on selle üle, et meid tunnustatakse meie oma sektori parimate ekspertide poolt.”

Konkursile oodatakse Eesti tehastes toodetud puitmaju, mille põhikonstruktsioon on valmistatud puidust ning toodetud Eestis paiknevas tehases ja mis on valminud ning kliendi poolt vastu võetud perioodil 2014-2017.  Võistlustöid hindab tunnustatud arhitektidest, inseneridest ja ajakirjanikest koosnev žürii, mis valib osalejate hulgast välja parima tehases valmistatud puitmaja. Lisaks valitakse välja parim käsitööpalkmaja, masintoodetud palkmaja, puitkarkassmaja ja aiamaja.

Võitjad kuulutatakse välja rahvusvahelisel ehitusmessil „Eesti Ehitab“ 5. aprillil ning auhindu tuleb üle andma keskkonnaminister Marko Pomerants.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785