Windoor lubab KredExi vastu riigikohtusse minna

Windoori omanik Mailis Lintlom.
Windoori omanik Mailis Lintlom.

Klaasfassaadide valmistaja Windoor omanik Mailis Lintlom ütles, et ei nõustu ringkonnakohtu otsusega ja ettevõte läheb KredExi vastu riigikohtusse.

Tallinna ringkonnakohus otsustas jätta jõusse Harju maakohtu otsuse, mille järgi tühistas KredEx Krediidikindlustus 2014. aastal Windoori kindlustuslepingu õiguspäraselt ja põhjendatult ning KredExil puudub seoses Windoori Kasahstani tehingutega kohustus kindlustushüvitist maksta, teatas KredEx. 

Kohtus leidis kinnitust asjaolu, et Windoor sõlmis kindlustuslepingu varjates teadlikult täiendavaid kõrvalkokkuleppeid Kasahstanis, mis tõi kaasa kindlustuslepingu tühistamise. Windoori esindaja tunnistas kohtus, et Windoor on sõlminud investeerimislepingu, mis on andnud ostjale aluse oma maksekohustuse täitmisest keelduda. Windoor ei informeerinud KredEx Krediidikindlustust investeerimislepingust, kuigi selline kohustus ettevõttel oli.

"Nad väidavad, et oleme jätnud lepingud esitamata ja nad kvalifitseerivad selle kindlustuspettuseks, millega me ei saa nõus olla. Meil oli tellija, meil olid tugevad tagatised, maandasime riske rahvusvaheliste reeglite kohaselt, aga kõik feilisid. Ka KredExi tagatis," selgitas Lintlom olukorda Äripäevale. 

"Kaks kohtuastet on vägagi mahukate tõendite igakülgse uurimise tulemusel tuvastanud, et Windoor esitas KredExile kindlustuslepingute sõlmimise eel valeandmeid ning sellistel asjaoludel oli KredExil põhjendatud kindlustuslepingud tühistada," kommeteeris olukorda KredExi esindaja, vandeadvokaadi Paul Keres. 

Loe artikleid Windoori ja Kredexi kohtuvaidluse kohta siit ja siit. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed