Ehitus pidurdas majanduskasvu

Kuigi Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) suurenes käesoleva aasta kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,3%,  oli just ehitus majanduskasvu üks pidurdajatest.
Kuigi Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) suurenes käesoleva aasta kolmandas...

Kuigi Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) suurenes käesoleva aasta kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 1,3%, oli just ehitus majanduskasvu üks pidurdajatest, teatas statistikaamet.

Kolmandas kvartalis oli SKP jooksevhindades 5,2 miljardit eurot. Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKP suurenes kolmandas  kvartalis eelmise kvartaliga võrreldes 0,2% ja 2015. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 1,3%.

Täpsustatud andmetel oli kolmanda kvartali Eesti SKP kasvu suurim panustaja transpordi tegevusalal loodud lisandväärtus. SKP kasvu toetasid oluliselt ka kaubanduse ja energeetika tegevusalad. Kaubanduses kasvas enim jaekaubanduses loodud lisandväärtus, samuti suurenes hulgikaubandus. Energeetika tegevusalal vähenes gaasitootmine, ent suurenes ülejäänud energialiikide tootmine.

Eesti majanduse suurimad pidurdajad olid 2016. aasta kolmandas kvartalis põllumajandus, metsamajandus ja kalapüük, ehitus ning kinnisvaraalane tegevus. Kinnisvaraalane tegevus jooksevhindades küll kasvas, aga hinnakasvu tõttu vähenes tegevusala lisandväärtus püsivhindades.

Eesti majanduse suurima tegevusala, töötleva tööstuse lisandväärtus mõjutas sarnaselt eelmise kvartaliga SKP-d positiivselt. Suurima positiivse mõjuga oli mootorsõidukite ja elektriseadmete tootmine.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed