Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 21. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Varisenud Maxima ehitaja äri õitseb Lätis

Riias 2013. aastal kokku varisenud Maxima ehitanud firma on tänavu võitnud hulgasiliselt hankeid. Foto on illustratiivne.
Foto: Pixaby
Riias 2013. aastal kokku varisenud Maxima ehitanud firma RE&RE ja sellega seotud RERE Grupa on tänavu võitnud rohkem kui 50 miljoni euro eest riigi- ja munitsipaalhankeid, vahendab Läti televisiooni „De facto“ saadet Äripäev.

RE&RE kaasomanik Didzis Putninš, kes annab sel nädalal kohtus tunnistusi, keeldus „De facto“ küsimustele vastamast. Nii tema kui ka kõik teised RE&RE osanikud on viimased kolm aastat intervjuudest keeldunud.

Kuigi Putninš intervjuust ära ütles, jõudis ta ajakirjanikule öelda, et tal on väga raske töötada ja et meedia „teeb kõik, et meil ei hakkaks kergem“. Ta kurtis, et kohtuskäik venib pikale ja „võib juhtuda, et see mõjutab meie firmat… ja meid hävitatakse ilmaasjata, ainult selle pärast, et me ehitame“.

Tänaseni on RE&RE seisukohal, et Riia Maxima varingus pole süüdi mitte ehitaja, vaid projekteerija. Ometi arvab prokuratuur vastupidi – süüdistus on esitatud ehitusfirmale. Süüdistuses seisab, et ehitusjuht suhtus hooletult oma kohustusesse, peatöövõtja RE&RE aga ei kontrollinud piisavalt oma töölisi.

Riias Zolitude linnaosas asuva kaupluse lagi kukkus sisse 2013. aasta 21. novembril ajal, kui õhtusel tipptunnil oli müügisaalis palju inimesi. Katastroofis hukkus 54 inimest, poolsada inimest sai viga. Uurimisraporti kohaselt põhjustas varingu ehitusviga.

Pikemat vahendab ehitusfirma RE&RE ja sellega seotud ettevõte RERE tegemisi Äripäev siin.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785