Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 18. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata pilte: valmimas tööstusarhitektuurist inspireeritud kortermaja

Aadressil Tööstuse 47B sel aastal valmiv katuseterrassidega eluhoone ehitab Metropoli Ehitus OÜ ning projekteerijaks on Apex Arhitektuuribüroo.
Foto: Endover Kinnisvara
Lõppjärgus on Endover Kinnisvara arendatav kortermaja Tallinnas Volta kvartalis, mis on inspireeritud New Yorgi tööstusarhitektuurist. Aadressil Tööstuse 47B sel aastal valmiv unikaalsete katuseterrassidega hoone ehitab Metropoli Ehitus OÜ ning projekteerijaks on Apex Arhitektuuribüroo.

47B Loftid toob Kalamajja kõrgete lagedega loft-tüüpi korterid. 6-korruseline elu- ja ärihoone, esimesel korrusel paiknevad äripinnad, elegantne möbleeritud fuajee, jalgrataste hoidla, tehnilised ruumid ning panipaigad. Korterid ja nende juurde kuuluvad panipaigad asuvad 2.–6. korrusel. Katusel on terrassid, kuhu pääseb hoones asuva liftiga.

Hoone kandevkarkass on raudbetoonist, korruste vahelagede ehitamisel kasutati monolitiseeritud vuukidega õõnespaneele. Uue hoone fassaade hakkavad ilmestama suured aknapinnad ja dekoratiivne eelroostetaud teraslehtedest fassaadikate, lisaks eripärased rõdulahendused ning ülemistel korrustel paiknevad terrassid ja katuseterrassid.

Tänavapoolne fassaad on 2. kuni 4. korruse osas eenduv ning 5. ja 6. korrusel tagasiastega. Peafassaadi kattematerjaliks on eelroostetatud teras, mida liigendavad suured klaasaknad ja rõdud.

„Volta kvartal ja selle ümbrus on kiiresti arenev ja ainulaadne piirkond, millel on suur potentsiaal saada kõige populaarsemaks Tallinna elurajooniks,“ sõnas Endover Kinnisvara juhatuse esimees Robert Laud.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785