Caterpillar koondab Euroopas tuhandeid töökohti

Ülemaailmne ehitusmasinate ja jõuseadmete tootja Caterpillar teatas, et osana eelmisel aastal käivitatud kulukärpekavast alustatakse tehaste sulgemist ja konsolideerimist ka Euroopas.

2000 töökohta kaob Caterpillari plaanide tulemusena viia tootmine üle Gosselies'ist Belgias Grenoble'sse Prantsusmaal ning erinevatesse asukohtadesse väljaspool Euroopat.

Järgmise kahe aasta jooksul koondatakse Põhja-Iirimaal restruktureerimise käigus 200-250 töökohta, kirjutas veebiväljaanne Equipment World. Caterpillaril on kavas sulgeda tehas Monkstowni linnas ja konsolideerida logistikaosakondi Larne's ja Springvale's.

Koos nende koondamistega on tehnikahiid vähendanud oma töötajate arvu üle kogu maailma enam kui 16 000 võrra. Seda on ligi 10 000 koha võrra enam kui ettevõte ennustas eelmise aasta septembris välja kuulutatud kulukärpekavas.

Augustis teatas Caterpillar, et ettevõtte otsus lõpetada puurmasinate tootmine mõjutab enam kui 200 töökohta. Augustis sai koondamisteate ligi 300 töötajat Caterpillari tehnokeskuses Mossville's Illinoisis, mis suleti konsolideerimise tõttu.

Ulatuslik konsolideerimine on osa Caterpillari kulukärpekavast, millega ettevõte kavatseb säästa lähiaastatel enam kui 1,5 miljardit dollarit. Reformide käigus kaob tuhandeid töökohti üle kogu maailma ja suletakse või viiakse mujale üle 20 tootmisüksuse. 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed