Eva Kiisler • 7 september 2016

Caterpillar koondab Euroopas tuhandeid töökohti

Foto: Equipment World

Ülemaailmne ehitusmasinate ja jõuseadmete tootja Caterpillar teatas, et osana eelmisel aastal käivitatud kulukärpekavast alustatakse tehaste sulgemist ja konsolideerimist ka Euroopas.

2000 töökohta kaob Caterpillari plaanide tulemusena viia tootmine üle Gosselies'ist Belgias Grenoble'sse Prantsusmaal ning erinevatesse asukohtadesse väljaspool Euroopat.

Järgmise kahe aasta jooksul koondatakse Põhja-Iirimaal restruktureerimise käigus 200-250 töökohta, kirjutas veebiväljaanne Equipment World. Caterpillaril on kavas sulgeda tehas Monkstowni linnas ja konsolideerida logistikaosakondi Larne's ja Springvale's.

Koos nende koondamistega on tehnikahiid vähendanud oma töötajate arvu üle kogu maailma enam kui 16 000 võrra. Seda on ligi 10 000 koha võrra enam kui ettevõte ennustas eelmise aasta septembris välja kuulutatud kulukärpekavas.

Augustis teatas Caterpillar, et ettevõtte otsus lõpetada puurmasinate tootmine mõjutab enam kui 200 töökohta. Augustis sai koondamisteate ligi 300 töötajat Caterpillari tehnokeskuses Mossville's Illinoisis, mis suleti konsolideerimise tõttu.

Ulatuslik konsolideerimine on osa Caterpillari kulukärpekavast, millega ettevõte kavatseb säästa lähiaastatel enam kui 1,5 miljardit dollarit. Reformide käigus kaob tuhandeid töökohti üle kogu maailma ja suletakse või viiakse mujale üle 20 tootmisüksuse. 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785