Linnahalli kontserdisaalile annab hinnangu maailma tippakustik

Linnahalli kontserdisaal.
Linnahalli kontserdisaal.

Hoone kontserdisaalile annab eksperthinnangu Linnahalli kutsel Eestit külastav tippakustik Yasuhisa Toyota, kes on olnud peaakustik Los Angelese Walt Disney kontserdimaja, Helsingi kontserdimaja, Sydney ooperimaja jpt silmapaistvate hoonete ehitamisel ja renoveerimisel.

Tallinna Linnahalli AS nõukogu esimees Meelis Pai loodab, et külaskäik veenab Toyotat koostööks, leidmaks Tallinna linnahalli kontserdisaali akustikale parima lahenduse. „Toyota on akustikute seas absoluutne superstaar,“ rõhutas Pai. 

„Linnahall on eriline esitluspaik ning rekonstrueerimise käigus on eesmärgiks luua saal, mis loomuliku akustikaga toetab klassikalise muusika esitlust,“ lisas Pai.

Arhitekt Raine Karbi projekteeritud ja Tallinna sadama läheduses asuv 4200-kohalise kontsertsaali, jäähalli ja kohvikutega Tallinna linnahall valmis 1980. aasta Moskva suveolümpiamängudeks. Linnahall pälvis biennaali Interarh-83 Grand Prix' ja Rahvusvahelise Arhitektide Liidu presidendi kuldmedali ja preemia ning 1984. aastal NSV Liidu riikliku preemia, tänu sellele arvati linnahall ka muinsuskaitse objektide nimekirja.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed