Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 28. juuni 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõrghoonete ehitus pealinnas kogub hoogu

AS Merko Ehitus Eesti ehitab ARS Projekti projekteeritud kõrghoone Maakri kvartalisse.
Foto: Ars Projekt OÜ
Swissotel vastas asuvas Maakri kvartali arenduses on nurgakivi paigaldatud ning ehitaja AS Merko Ehitus Eesti kinnitusel kerkib seal juba aasta pärast 30-korruseline kõrghoone. Sealt mitte kaugele Olümpia hotelli lähedusse planeeritakse kõrghoonet aastaks 2020.

Maakri kvartalis alustati ehitust aga juba kahe aasta eest, ent projekti käigus ehitajat vahetanud büroolinnak jõudis nurgakivini kuu tagasi mais. Ehitaja AS Merko Ehitus kinnitusel on kõrghoone täiskõrgust Tallinna siluetis näha juba aasta pärast.

„Investeering Maakri kvartalisse on ligikaudu 50 miljonit eurot ja kaks aastakümmet kollektiivset pühendumist. Järgneva kahe aasta jooksul ehitame välja enam kui poole hektari suuruse ala Tallinna tegelikust linnasüdamest,“ vahendas ajakiri Ehitaja kvartali omanik Olavi Miili sõnu nurgakivi panekul.  

0,52 hektari suurusel Maakri 19/21 kinnistul alustas 2014. aasta algul ehitamist AS Oma Ehitaja, ent järgmise aasta novembris sõlmis toppama jäänud ehitustööde jätkamiseks projekteerimis-ehituslepingu AS Merko Ehitus Eesti.

„Tegemist on keerulistes südalinna tingimustes nüüdisaegsete hoonete ehitamisega, kuid Merko 25aastane kogemus samasse piirkonda kõrghoonete rajamisel annab meile kindluse, et saame ehitustöödega kvaliteetselt hakkama,“ ütles ASi Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben.

Maakri ärikompleksi ehitatakse kokku seitse hoonet: peale 30korruselise kõrghoone ja 10- ja 4korruseline hoone ning rekonstrueeritakse neli 20. sajandi algusest pärinevat 3-4korruselist arhitektuurimälestist. Kokku luuakse 36 000 m3 büroopinda. Kvartali juhtiv arhitekt on Rasmus Tammme ARS Projektist.

Teist kõrhoonet lubatakse nelja aasta pärast

E.L.L Kinnisvara rajab aga Tallinna kesklinnas Olümpia hotelli vastas asuvale kinnistule kahest büroo- ja ühest eluhoonest koosneva hoonete kompleksi. Arenduse esimese etapi ehk 30-korruselise hoone ja maa-aluse parkla valmimine on planeeritud 2020. aastasse ning selle investeering ületab 40 miljonit eurot.

„Meie eesmärk on rajada Tallinna südalinna kaasaegseim ja kõrgetasemelisim multifunktsionaalne kvartal. Praegu jätkame kontseptsiooni täpsustamist, aasta lõpus kuulutame välja lõpliku arhitektuurse lahenduse väljatöötamiseks arhitektuurikonkursi,“ ütles E.L.L. Kinnisvara juhatuse liige ja arendusdirektor Indrek Moorats BNS-ile.

Aadressil Liivalaia tänav 36/ Juhkentali tänav 1 asuv arendusprojekt hõlmab kokku üle 40 000 ruutmeetri üüritavat A-klassi büroo- ja äripinda, 5000 ruutmeetrit kortereid ning kokku 700 parkimiskohta kahekorruselises maa-aluses parklas ja maju ühendavas parkimismajas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785