Autorid: Ehitusuudised , ehitusuudised.ee • 30. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartusse kerkib murukatusega lasteaed

Foto: Boa
Mapri Ehitus võitis riigihanke, sõlmis Tartu Linnavalitsusega lepingu ja ehitab Tartuse Pepleri tänavale kuni 144 lapsele mõeldud murukatusega lasteaia. Arhitektuurse lahenduse ja projekti autor on arhitektuuribüroo Boa.

“Lasteaia Naerumaa hoone on projekteeritud arvestades asukohta Maarja kiriku kõrval, ilmakaari ja kõrvalhoonestust. Hoone teeb huvitavaks murukatus. Tegu on võidutööga lasteaia arhitektuurikonkursilt, mille võitis Boa. Konkursi kaudu lähenemine väärtustab linnaruumi ja muudab seda Tartu piirkonda märksa kaasaegsemaks," ütles OÜ Mapri Ehitus juhataja Priit Jaagant pressiteate vahendusel.

Priit Jaaganti kinnitusel alustatakse ehitust selle aasta suvel. 2017. aasta juulis peab lasteaial olema kasutusluba ja tuleva aasta sügisest saavad lapsed hakata käima uues lasteaias. Ehitustööde üldmaksumus on ligi 3,27 miljonit eurot.

Uues Pepleri tänava lasteaias on kohti kuni 144 lapsele. Lasteaia hoone on kavandatud A-klassi energiatähisega. Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning majale tuleb murukatus.

Projekt näeb ette kinnistu keskmesse osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Kinnistu põhjapoolne serv, kuhu avaneb ka hoone peafassaad, on kavandatud avaliku linnaväljakuna, mis jääb osaliselt lasteaia ja osaliselt linnaelanike käsutusse.  

Projekti idee ja teostaja pärinevad 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistluselt, kus esikohale tuli töö märgusõnaga «Bios», mille esitas OÜ Boa. Ideekavandi autorid on Margus Soonets, Anto Savi ja Jürgen Lepper.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785