Tartusse kerkib murukatusega lasteaed

Mapri Ehitus võitis riigihanke, sõlmis Tartu Linnavalitsusega lepingu ja ehitab Tartuse Pepleri tänavale kuni 144 lapsele mõeldud murukatusega lasteaia. Arhitektuurse lahenduse ja projekti autor on arhitektuuribüroo Boa.

“Lasteaia Naerumaa hoone on projekteeritud arvestades asukohta Maarja kiriku kõrval, ilmakaari ja kõrvalhoonestust. Hoone teeb huvitavaks murukatus. Tegu on võidutööga lasteaia arhitektuurikonkursilt, mille võitis Boa. Konkursi kaudu lähenemine väärtustab linnaruumi ja muudab seda Tartu piirkonda märksa kaasaegsemaks," ütles OÜ Mapri Ehitus juhataja Priit Jaagant pressiteate vahendusel.

Priit Jaaganti kinnitusel alustatakse ehitust selle aasta suvel. 2017. aasta juulis peab lasteaial olema kasutusluba ja tuleva aasta sügisest saavad lapsed hakata käima uues lasteaias. Ehitustööde üldmaksumus on ligi 3,27 miljonit eurot.

Uues Pepleri tänava lasteaias on kohti kuni 144 lapsele. Lasteaia hoone on kavandatud A-klassi energiatähisega. Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning majale tuleb murukatus.

Projekt näeb ette kinnistu keskmesse osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Kinnistu põhjapoolne serv, kuhu avaneb ka hoone peafassaad, on kavandatud avaliku linnaväljakuna, mis jääb osaliselt lasteaia ja osaliselt linnaelanike käsutusse.  

Projekti idee ja teostaja pärinevad 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistluselt, kus esikohale tuli töö märgusõnaga «Bios», mille esitas OÜ Boa. Ideekavandi autorid on Margus Soonets, Anto Savi ja Jürgen Lepper.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed