Autor: Eva Kiisler • 22. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädalalõpul saab jälgida noorte katusemeistrite mõõduvõttu

Baltroof 2014
Foto: EKFML
Täna ja homme saab Eesti Näituste messikeskuses sisustus- ja aiandusmessi raames uudistada rahvusvahelist noorte katusemeistrite võistlust Baltroof 2016.

Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liidu korraldataval võistlusel osaevad lisaks kodumaistele võistkondadele ka Läti, Leedu ja Venemaa esindajad. Võisteldakse kolme katusekatte paigalduses – kivi- ja valtsplekkkatuse ning lamekatusetööde kategoorias. Võistkond koosneb kahest võistlejast ja juhendajast. 

Võistluste eesmärgiks on katusemeistri elukutse propageerimine, erialaste kogemuste vahetamine ning noorte meistrite oskuste täiustamine.

Mõõduvõtt on mõeldud eelkõige alla 26-aastastele katusemeistritele. “Juhul, kui Baltroof 2016 võitjad on alla 26-aastased, saadab Eesti Katuse- ja Fassaadimeistrite Liit võistkonna novembris Varssavis toimuvatele maailmameistrivõistlustele,” ütles Eesti Katuse- ja Fassaadimestrite Liidu juhatuse liige Kaido Kaasik. “Oleme seni osalenud maailmameistrivõistlustel kahel korral ja võitnud kolm medalit.” 

Tulemused selgitab igas katuseliigis kolmeliikmeline rahvusvaheline žürii. “Hindamine toimub katusemeistrite MM-del kasutatava metoodika järgi, kus hinnatakse võistluste käigus nii õigete töövõtete kasutamist, täpsust, korrektset tulemust kui ka ajalimiidist kinnipidamist,” ütles Kaido Kaasik.

Võit läheb osalejale, mitte ettevõttele

“Kuna parima noore katusemeistri tiitel antakse osalejale nimeliselt, mitte ettevõttele keda ta esindab, on võistlus alustavatele katuseehitajatele heaks hüppelauaks,” ütles Monieri esindaja Erki Tepper, kes osaleb võistluste korraldusmeeskonnas. “Edaspidi on diplomit näidates lihtne nii tööandjatele kui klientidele tõestada, et tegemist on väärt meistriga.”

Täna toimub võistluste avamine, ülesannete selgitamine ja osavõtjate tutvustamine. Võistluste tulemused selguvad laupäeva pärastlõunal.

Noorte katusemeistrite maailmameistrivõistlusi korraldatakse alates 1988.aastast, Baltroof toimub tänavu kolmandat korda

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785