18. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Astlanda ehitab Tehnopolile energiatõhusa ärihoone

Foto: Tehnopol
Mustamäel asuv Tallinna Teaduspark Tehnopol alustab oma tehnoloogialinnakus koos arenduspartneriga Astlanda Ehitus täiesti uue büroohoonekompleksi Tehnopol 2KV arendusega. Uue kompleksi eeldatav valmimisaeg on 2017 aasta aprillis.

Uus ärihoone on projekteeritud vastavaks B-energiaklassi nõuetele, mis hoiab kütte- ja jahutuskulud madalal. Hoone koosneb kahest keldriga ühendatud korpusest, milles on väljaüüritavat pinda 7340 m²: A korpuses 3310 m² ja B korpuses 4030 m². Hoone mõlemas korpuses on 2 trepikoda ja 2 reisijatelifti. 0-korrusele on planeeritud töötajate jalgrattaparkla ja parkimiskohad autodele. Tehnopol 2KV projekteerimis- ja ehitusstandardid võimaldavad hoonesse rajada lisaks büroopindadele ka uuringu- ja arenduskeskusi.

2015 aasta suvel hakul jõulisemalt linnaku arendamisega algust teinud Teaduspargil Tehnopol on tänaseks poole peal legendaarse Küberneetika maja rekonstrueerimistööd. Ettevõtete suure huvi tõttu alustatakse koostöös Astlanda Ehitusega lisaks täiesti uue büroohoonekompleksi Tehnopol 2KV arendusega aadressil Mäealuse tn. 2/2.

„Teaduspargi Tehnopol linnakus on tänaseks tegutsemispaiga leidnud juba ligi 200 tehnoloogiaettevõtet ning üha suurenev huvi lubab linnaku laienemisplaanidega edasi minna. Uus ärihoone on jätkuarendus aastal 2012 valminud Mäealuse tn. 2/1 ärihoonele. Ehitustöödega alustab Astlanda Ehitus juba käesoleval kuul ning hoone oodatav valmimisaeg on aprill 2017“ kommenteeris linnaku laienemist Teaduspargi Tehnopol kinnisvarajuht Tarmo Loog.

„Tehnopol 2KV näol on tegemist tipptehnoloogilistele nõuetele vastava ärihoonega, mille kvaliteediklass on A. Üüripinnad projekteeritakse ja ehitatakse lähtudes kliendi soovidest ja vajadustest. Võimalik on paindlik ruumilahendus - tüüpkorruseid saab kasutada ühe suure büroona või soovi korral jagatuna kuni neljaks bürooks. Juba on alanud eelbroneeringud uutele büroopindadele," rääkis Astlanda Ehituse juhatuse liige Kajar Kruus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785