11. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna arhitektuuribiennaal ärgitab mõtlema piiridest välja

Foto: Puitmajaliit
Kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik Veronika Valk selgitas, et biennaali teravik on suunatud uue arhitektuuri köögipoolele – sellele, kuidas Euroopas ja mujal maailmas on asutud arendama uusi tehnoloogiaid ruumiloome ja arhitektuuri heaks.

Need võivad olla transporditehnoloogiad, aga ka erisuguste materjalide sümbioosid, ornamentika ja uudsed insenertehnilised lahendused.

„Tehnoloogia on kindlasti vahend, mitte ideoloogia. Seega, nähkem esitletavates eksperimentides võimalusi ja otsinguid, millel võiks olla edasiviiv mõju tulevikuarhitektuurile. Eestil on siit palju kõrva taha panna, sest oleme Euroopas veel küllalt õnnelikus olukorras. Meil on avalikus ruumis väga erisuguseid keskkondi, mida kaitsta ja põneval moel arendada,“ kinnitas Valk.

Kuraatorinäitusel Eesti Arhitektuurimuuseumi peasaalis Rotermanni soolalaos on vaadata kümne rahvusvahelise arhitektuuristuudio prototüüpe ja installatsioone. Väljapanku on koostanud noored arhitektid Sille Pihlak ja Siim Tuksam.

Biennaali pealkiri on sel korral „Isejuhtiv linn“ ning sündmusi jagub nii valdkonna tippudele, noortele professionaalidele kui ka lihtsalt arhitektuurihuvilistele.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785