Tallinna arhitektuuribiennaal ärgitab mõtlema piiridest välja

Elamiskuubikud
Elamiskuubikud

Kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik Veronika Valk selgitas, et biennaali teravik on suunatud uue arhitektuuri köögipoolele – sellele, kuidas Euroopas ja mujal maailmas on asutud arendama uusi tehnoloogiaid ruumiloome ja arhitektuuri heaks.

Need võivad olla transporditehnoloogiad, aga ka erisuguste materjalide sümbioosid, ornamentika ja uudsed insenertehnilised lahendused.

„Tehnoloogia on kindlasti vahend, mitte ideoloogia. Seega, nähkem esitletavates eksperimentides võimalusi ja otsinguid, millel võiks olla edasiviiv mõju tulevikuarhitektuurile. Eestil on siit palju kõrva taha panna, sest oleme Euroopas veel küllalt õnnelikus olukorras. Meil on avalikus ruumis väga erisuguseid keskkondi, mida kaitsta ja põneval moel arendada,“ kinnitas Valk.

Kuraatorinäitusel Eesti Arhitektuurimuuseumi peasaalis Rotermanni soolalaos on vaadata kümne rahvusvahelise arhitektuuristuudio prototüüpe ja installatsioone. Väljapanku on koostanud noored arhitektid Sille Pihlak ja Siim Tuksam.

Biennaali pealkiri on sel korral „Isejuhtiv linn“ ning sündmusi jagub nii valdkonna tippudele, noortele professionaalidele kui ka lihtsalt arhitektuurihuvilistele.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed