18. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tõnismäele kerkib moodne ärihoone

Tõnismäele kerkib uus ärihoone
Foto: Arhitektid Oliver Alveri ja Karli Luik
Tallinnas Pärnu maanteel asuva kino Kosmose vastu plaanitakse ehitada uus äri-, teenindus- ja elamispindadega hoone. Selleks kuulutati välja arhitektuuri konkurss. Täna avaldati konkursi tulemused. Võidutööks osutus arhitektide Oliver Alveri ja Karli Luik lahendus.

Arhitektuurikonkurssi eesmärk oli leida kinnistule parim tänapäevane, moodne arhitektuurne lahendus, millega luuakse inimsõbralik elamis-, äri- ja teeninduspindasid pakkuv keskkond, mis suhestub aktiivselt olemasoleva linnaruumiga ning annab lisaväärtust ümbritsevale.

„Kaks uut hoonemahtu on lähtuvalt Pärnu maantee naaberhoonestusest väliselt rahuliku liigendusega, soliidsed, tumedat värvi. Hoonete vahelisele alale tekkiv siseala on vastandina liigendatud, mitme tasandiline, soojade materjalidega, suurte klaaspindadega, heledates toonides ja rohkelt haljastatud,“ märkis Alver.

„Linnaruumi seisukohalt mitte-aktiivses kasutuses olnud ala saab aktiivseks linnaruumi osaks, mille tulemusena kesklinna ja südalinna tähendus pikeneb pikki Pärnu maanteed veelgi,“ lisas ta.

 

Tõnismäe asum on hinnatud elu- ja ärikeskkond, kus lähipiirkond on väljakujunenud linnaehitusliku iseloomuga. Pärnu maantee, Tõnismäe tänav ja Kaarli puiestee vahele jääv kvartal on linnaehituslikult väheseid alasid Tallinnas, mis on terviklikult välja ehitatud. Hoonestus on perimetraalne, mõjub suurlinlikult ja elitaarselt.

Vastavalt kehtivale detailplaneeringule on Tõnismägi 11a, Tallinn kinnistule ette nähtud äripindadega kortermaja, millest 60% moodustavad korterid ja 40% äripinnad, maapealne ehitusmaht on 11 620 m2 ja korterite arv 97. Prognoositav ehituse algus kevad 2016.

Foto: Arhitektid Oliver Alver ja Karli Luik
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785