Edukas trassiehitaja maksab nadi palka

Wesico omanik Anti Mölder keeldus vastamast firma keskmise palgaga seotud küsimustele
Wesico omanik Anti Mölder keeldus vastamast firma keskmise palgaga seotud...

Kolm aastat tagasi Jõgevamaa parimaks ettevõtteks valitud Wesico Project palkab konkurentide hinnangul töölisi turu keskmisest odavamalt. Ettevõtte omanik Anti Mölter keeldus sel teemal küsimustele vastamast.

Äripäev kirjutas läinud nädalal, et lammutusteenust pakkuvate ettevõtete keskmised palgad erinevad nii palju, et tekitavad küsimusi ümbrikupalga maksmise kohta. Üks, keda konkurendid kahtlustavad mustalt maksmises, on rahandusministeeriumi hoonet lammutav Aspen Grupp.

Firma omanikeringi kuulub ka Anti Mölter, kellele omakorda kuulub edukas Jõgevamaa ettevõte Wesico Project, mis ehitab vee-, gaasi- ja kanalisatsioonitrasse. Firma keskmine tasu iga töötaja kohta oli läinud aasta majandusaruande põhjal 699 eurot brutos, mis konkurentide hinnangul on samuti turu keskmisest madalam.

Nii rääkis Viimsi Keevituse juht Jaak Ritso, et keskmised palgad peaksid nende valdkonnas ületama 1000 eurot, näiteks algama 1200st. Insenerid küsivad Ritso sõnutsi umbes 1500-1600 eurot. Tavatöölise palk võiks jääda 1100 euro ringi. Viimsi Keevituse keskmine töötasu oli mullu veidi üle 1300 euro. Konkurentide keskmist palka ei tahtnud Ritso kommenteerida. “See on nende südametunnistuse asi,” sõnas Ritso, kuid tõdes, et tema 700 euroga inimest tööle ei saaks. “Spetsialisti kindlasti mitte.”

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Osale arutelus

  • Marge Väikenurm

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed