14. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hillar Teder: oodata on peagi arhitektuuri konkurssi

Hillar Tederi Admiraliteedi arenduse plaan aastal 2012
Foto: Admiraliteedi Arenduse AS
Tallinna Sadama Admiraliteedi basseini ääres on käimas vilgas ehitustegevus. Uute korterelamute ja äripindade realiseerimisega on seal alustanud juba Liven ja Capital Mill. Peagi on tulemas lisa.

Juba 2012. aastal teatas kinnisvaraarendaja Hillar Teder oma plaanidest alustada ehitustegevusega, et luua Tallinnasse saabuvatele turistidele ja külalistele uus kuvand moodsast Tallinnast. Seni pole aga projekt realiseerunud.

Teder ütles Ehitusuudistele, et algne arhitektuuriline plaan on muutunud vahepeal vähemalt 6 korda. Nüüd on aga plaan valmistuda tõsisemalt. Tederi sõnul tuleb kõigil arhitektidel, projekteerijatel ja ehitajatel tähelepanelik olla, sest hiljemalt kuu aja jooksul kuulutatakse välja uus rahvusvaheline arhitektuurikonkurss.

"Võib-olla jõuame seda teha ka juba kahe nädala pärast, sest päris suve peale ei taha seda jätta," ütles Teder.

Liven kinnisvara arendab Admiraliteedi alal äripindu ja luksuskortereid. Liveni partneriteks on endine Skanska juht Andres Aavik, Andero Laur ja Mihkel Simson.

Capital Mill alustas Admiraliteedi alale Navigatori ärihoone ehitusega. Praegu ehitab Capital Mill sealsamas lähedal uut ärihoonet. Capital Milli partneriteks on Marko Kull, Igor Mölder ja Tanel Samuel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785