5. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmiv büroohoone Navigator loob uued standardid kogu Baltikumis

Navigatori ärimaja valmimisega Baltikumis uued standardid, sest tegu on esimese hoonega, mille eelnimetatud omadustele taotletakse kinnitust energiasäästliku  rahvusvahelise LEED sertifikaadi „Gold“ tasemega.

Tallinna südalinna Rotermanni kvartali ja Tallinna Sadama vahelisele alale jäävasse kuuekorruselise ning kolmnurkse põhiplaaniga ligi 9000-ruutmeetrise ärimaja on samm edasi pealinna avamisele mere suunas, kus on aastaid laiutanud tühermaa.

Hoone esimesele korrusele on planeeritud ka kaubandus- ja teeninduspinnad, söögikoht ning 65-kohaline konverentsisaal. Hoone projekteerimisel on lähtutud keskkonnasäästliku, energiatõhusa ja inimesele hea tehiskeskkonna loomise vallas.

Navigatori arhitektuurilise lahenduse autorid on Urmas Lõoke ja Ralf Lõoke ning maja ehitab YIT Ehitus AS. Hoone valmib selle aasta detsembriks.

Hoone kaetud pikaajaliste rendilepingutega

Juulis teatasid ärimaja ehitust juhtiv investeerimisfirma Capital Mill ning  Eesti üks suurimaid kommunikatsiooniagentuuride klastr 10aastase üürilepingu sõlmimisest. Detsembris valmivasse ärimajja kolib MTÜ Creative Union ning üheksa turundus- ja loovagentuuri, loovagentuur Kontuur Leo Burnett, meediaagentuur MediaBroker ning brändiagentuur Identity.

Capital Mill OÜ asutati 2008. aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Eestis asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte investeerimisportfell koosneb kaubandus- ja büroohoonetest ning mitmetest teistest arendamisele minevatest kinnistutest. Peamisteks partneriteks on Selver, Bauhof, Rimi, Prisma ja Maxima. Ettevõtte tegutsemisaastate jooksul on tehtud investeeringuid koguväärtuses ca 140 miljonit eurot.

Ärimaja Navigaator Tallinna kesklinnas
Foto: Capital Mill
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785