21. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT ehitab sadamapiirkonda uut hoonet

Promenaadi maja arenduspiirkond
Foto: Liven
YIT Ehitus ja Capital Mill hakkavad Tallinna sadamapiirkonda välja ehitama ning nende koostöö esimeseks etapiks on Promenaadi maja. Capital Milli tegevjuhi Igor Möldri sõnul on Promenaadi maja arendus järjekordseks etapiks sadamaala tervikuks loomisel, mille kaugemaks eesmärgiks on kujundada antud ala innovaatiliseks ja kõrgelt hinnatud piirkonnaks.

Promenaadi maja asub vanalinna, Rotermanni kvartali ja Admiraliteedi basseini vahel ning on nurgakivi uue mereäärse kvartali tekkel.

Silmapiiril piirkonna arendus ja terviklikkus

„Nagu olen ka varem öelnud, siis me ei ehita üksikuid hooneid, vaid ehitame visiooni ja tervikpilti ning seetõttu peamegi väga oluliseks, et juurde lisanduks nii kaasaaegseid äri- ja büroohooneid kui ka kvaliteetseid korterelamuid,“ lausus Mölder.

„Terviklikult lahendatud ja kvaliteetse elu- ja äripinna ehitamine on YIT prioriteet nii oma arendustes kui ka ehitusteenuseid pakkudes,“ kinnitas YIT Ehitus juhatuse liige ja ehitusdirektor Toomas Rapp.

Ehituslepingu summaks on ligi 10 miljonit eurot.

Valmib kokku neli maja

Korterite müügiga tegeleva Liven Kinnisvara partneri Andres Aaviku sõnul saab Tallinn sarnaselt teiste põhjamaade pealinnadega peale ala välja arendamist endale modernse linnasüdame, mida iseloomustavad jalakäijate tänavad, skandinaavialik arhitektuur, kohvikud, restoranid, rannapromenaad ja jahisadam.

Arhitektuuribüroo Arhitekt 11 kavandatud Promenaadi maja koosneb neljast eriilmelisest majast.

Promenaadi majas on kokku 120 korterit alates väikesest 49,5 m2 suurusest 2-toalisest kuni 197,5 m2 suuruse 5-toaliseni. Hoonete viimastel korrustel on kõrge õhuruumi ja katuseterrassidega loft'id. Esimeses järjekorras valmib Linnamaja, mille esimesel korrusel on kaubanduspinnad ning 2.-6. korrusel on kokku 43 korterit. Parkimine on maa-aluses parklas.

Ehitustöödega on juba alustatud ja esimesed korterid antakse ostjatele üle 2016. aasta novembris. 

Capital Mill OÜ asutati 2008 aasta alguses eesmärgiga korraldada investeeringuid Balti riikides asuvatesse ärihoonetesse ning suurendada nende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. 

YIT Ehitus AS on Eesti ehitusettevõte, mis kuulub Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuvasse kontserni YIT. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on ehituse peatöövõtt – hoonete ja rajatiste ehitamine – ning elamu- ja ärihoonete arendus. 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785