26. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neudorf: Riik võiks tagada stabiilsuse

AS Harju Ehitus juhatuse esimehe Aare Neudorfi hinnangul on Eesti ehituse juhtime riigi tasandil on nii nagu on ning riigiametites arvatakse, et selle juhtimine on isetoimiv ja pole vaja sättida.

"See pikas persektiivis mõistlik pole. Fakt on see, et tänane riigipoolne skeem on lahja. Ehitusstrateegia võiks ka Eestis olla," märgib Neudorf.

"Näiteks kantselri tasemel. Lõppkokkuvõttes on ehitus ala, mis haarab palju inimesi ja oleks kaunis, kui see oleks jätkusuutlik ja stabiilne, isegi kui majanduses toimub üles alla liikumine. Eks ehituses ole ka neid värinad, kuid riik peaks püüdma neid lappida nagu näiteks Soomes," toob Neudorf välja.

"Kuidas ehitusel järgmisel aasta läheb? Kas on meil riigiametnik, kas võiks seda teada? Kes suudaks vastata küsimustele, kuhu ja palju riik pikas perspektiivis investeerida plaanib? Kuigi riik võiks alati rohkem tööd anda, sõltub hea strateegia miljonist pisiasjasta. Kas on mõistlik riigihangetel ainult vaadata hinda. Millised on projketide kulud 5, 10 aasta pärast? Millised on mõistlikud projektid. Selliste asjadega tuleks tegeleda," lisas ta. 

 

Autor: Maria Eldremann

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785