28. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu ehitusettevõte neelab Balti turul konkurente

Viimati Tallinn-Tartu maantee uue teelõigu projekteerimiseks lepingu sõlminud ja Eestis aktiivselt laienev Baltikumi suurim teede projekteerimisettevõte Kelprojektas omandas Leedu tuntuima tehnilise järelevalve ettevõtte Kelvista.

„Kelvista on juba teine ettevõtte, mille Kelprojektas on viimastel aastatel omandanud,“ nentis Kelprojektase juht Algimantas Medžiaušis.

„Ühinemine tugevdab Kelprojektas gruppi kuuluvaid ettevõtteid ning laiendab kõrgeima kvalifikatsiooniga spetsialistide ja ekspertide ringi. Prognoosime, et tehingu tulemusel kasvab Kelprojektas grupi käive tänavu 11%, ületades 13 miljonit eurot,“ rääkis Medžiaušis.

Kelvista peamisteks tegevusaladeks on ehitamine, rekonstrueerimine, teede remont, tänavate, raudteede, aga ka transpordirajatiste ja hoonete ehitusprojektide juhtimine, tehniline järelevalve, konsulteerimine ja projektide haldamine vastavalt FIDICi ja Euroopa Liidu nõuetele.

"15 aasta jooksul oleme saanud palju kogemusi ja palganud tööle palju tugevaid spetsialiste, mis aitab tugevdada Kelprojektas grupi positsiooni turul," ütles Kelvista juht Valdas Kezys.

Vilniuses asuvas Kelvistas töötab 44 kõrgeima kvalifikatsiooniga inseneri, ekspert-konsultanti ja muude valdkondade spetsialisti. Ettevõtte töötajad osalevad Leedu teede, tänavate ja raudteede ehitusel, rekonstrueerimistel ning transpordirajatiste ehitustel ja rekonstruktsiooniprojektides.

Eestis sõlmis Kelprojektas hiljuti maanteeametiga koostööleppe Kose-Võõbu teelõigu projekteerimiseks ning Tallinn-Pärnu-Ikla maantee ehitusprojekti ettevalmistamiseks.

Lisaks tegeleb Kelprojektas Eestis veel viie maantee ja ühe raudtee rekonstrueerimisprojektiga: Tartu ümbersõidu, Lõuna-Eesti regionaalteede rekonstrueerimisprojektide ning Rail Balticu Harju, Pärnu ja Rapla maakonna vahelise lõigu projekteerimisega. Kõigi nimetatud tööde koguväärtuseks on 2,57 mln eurot.

Kelprojektas asutati 1956. aastal Kaunases. Ettevõtte kontorid asuvad lisaks Kaunasele ka Vilniuses, Klaipedas, Šiauliais ja Tallinnas. Grupis töötab üle 320 töötaja.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785