Autor: Indrek Kald • 18. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS tahab rajada suure konverentsikeskuse

Multifunktsionaalse konverentsi- ja messikeskuse rajamine Tallinna maksaks 65 miljonit eurot, teatas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, vahendab Äripäev.

"Keskuse jaoks vajaliku kinnisvara väljaarendamine maksab suurusjärgus 65 miljonit eurot ning järgmine ülesanne on leida potentsiaalsed erainvestorid, kellega läbirääkimiste käigus selgub, kui palju on erasektor valmis investeerima ning kas ja kui suur peaks olema riigipoolne panus," ütles EASi juhatuse liige Martin Hirvoja.

"Uuringust järeldus, et Eestil on hulga positiivseid külgi, mis meelitaksid siia arvestataval hulgal rahvusvahelisi konverentse, kuid meil puudub keskus, mis suudaks tipptasemel suurte konverentside vajadusi katta. Seetõttu jääme igal aastal ilma märkimisväärsest hulgast konverentsidelegaatidest ja külastajatest," lisas ta pressiteates.

Taolise keskuse olemasolu võib Hirvoja sõnul tuua Eestisse umbes 50 uut sündmust, 18 000 delegaati, 62 000 ööbimist ja vähemalt 15 miljonit eurot tulu aastas, lisaks üle 400 uue töökoha.

EASi tellitud konverentsiturismi uuring hindas keskuse parimaks asukohaks Tallinna kesklinnas näiteks Ülemiste City, Linnahalli või Noblessneri ja Lennusadama vahelist ala. Uuringu järeldusena soovitatakse ehitada konverentsi- ja messikeskus 5000 ruutmeetri plenaarsaali, lisaruumide ja 5000 ruutmeetri messipinnaga.

Uuringus analüüsiti Eesti potentsiaali rahvusvahelise konverentsiturismi sihtkohana. Samuti vaadeldi olemasolevaid konverentsikohti ja infrastruktuuri ning konverentsi- ja messikeskuse tasuvust Eestis.

"Uuring oli esimene samm Eesti kui konverentsiturismi sihtkoha potentsiaali välja selgitamisel ning andis kindlust, et seda teemat tasub edasi arendada," kommenteeris Hirvoja.

Eesti Konverentsibüroo andmeil jääb Eestisse igal aastal tulemata ligi 10 000-15 000 konverentsituristi seetõttu, et meil pole sobivaid ruume või lennuühendusi siia pääsemiseks. Samuti on konverentsibüroo tuvastanud ligi 450 rahvusvahelist erialakonverentsi osalejate arvuga kuni 4000 inimest, mis võiksid Eestisse tulla.

Uuringu viis läbi 2013. aastal rahvusvaheline uuringufirma The Right Solution.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785