17. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti kuivsegude tehas sai ohutuse miljonäride klubisse

Weberi kuivsegude tehas Optimix Aravetel pääses Saint-Gobaini ohutuse miljonäride klubisse. Selle tiitli saavad tootmisüksused, kus töötatakse vähemalt miljon töötundi ilma tööajakaoga tööõnnetuseta.

Aravete tehases ei ole juhtunud ühtki tööajakaoga tööõnnetust alates 2004. aastast.

“Ohutuse miljonäriks saamine on aastatepikkuse visa töökeskkonna ning ohutuse edendamise tulemus. Ohutuse miljonäriks saavad need, kellele ohutus ja ohutu töökeskkond on osaks firmakultuurist. Ohutus ja turvaline töökeskkond on osa Saint-Gobaini brändist, olles tähtsamgi finantstulemusest," ütles Weberi tegevdirektor Baltimaades Mart Arro.

"Pingutame selle nimel, et meie töötajad jõuaksid iga tööpäeva lõpus tervetena oma lähedaste juurde. Põhja- ja Balti regioonis on praegu neli ohutuse miljonäri ja terves grupis 64 riigis ligikaudu 200 ohutuse miljonäri. Arvestades tuhandeid tootmisüksusi meie ettevõttes, on ohutuse miljonäride hulk väike,” märkis Arro.

“Ohutuse miljonäride sekka pääsemine  on meie kõigi ühine saavutus. Oleme vananev meeskond ja kõik meie tegevusega seonduvad lahendused on ühiselt läbi vaadatud," ütles Optimix tehase tootmisjuht Reigo Kalmaru.

"Saint-Gobainis on mitmeid reeglistikke (SMAT, Gemba ja töökeskkonna ringkäigud - toim), mis aitavad palju kaasa ohutule tootmistegevusele. Aastaid on näidete põhjal selgitatud eri juhtumeid tööõnnetustest ning me oleme varustanud töölised parimate isikukaitsevahenditega, mille valimisel on nende endi arvamus oluline,” tõi välja Kalmaru.

Käesoleva aasta suvel saab ohutuse miljonäride klubisse ka Weberi Häädemeeste tehas, kus valmistatakse Fibo kergkruusaplokke.

Autasu käis tehases üle andmas Thierry Lambert, Saint-Gobain Grupi Ehitusmaterjalide tootmise sektori ülddelegaat Põhja- ja Baltimaades.

Saint-Gobain käivitas ohutuse miljonäride programmi 2004. aastal. Ohutuse miljonäri staatuse kaudu tunnustatakse parimaid tööohutuse alaseid tulemusi saavutanud Saint-Gobaini tootmisüksusi, kes oma järjepideva tegevusega on tõestanud tööõnnetuste nulltolerantsi eesmärgi elluviimist.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785