Eesti ja Soome otsustavad LNG-terminali asukoha kuu jooksul

Soome majandusministeeriumi sõnul leppisid Eesti, Soome ja Euroopa Komisjoni esindajad eelmisel nädalal Brüsselis kokku, et vedelgaasiterminali asukoha ja Balticconnectori gaasijuhtme ehitamise osas jõutakse veebruari lõpuks kokkuleppele.

ERRi uudisteportaal vahendab, et varem on nii eestlased kui soomlased öelnud, et otsuse terminali asukoha kohta peaks tegema Euroopa Komisjon, aga Komisjon sooviks, et riigid jõuaksid selles osas ise kompromissini.

"Soome, Eesti ja Euroopa Komisjon jõudsid arusaamani, et LNG terminali ja Balticconectori osas tehakse kompromissettepanek hiljemalt veebruari lõpuks," ütles Soome majandusministeeriumi energia osakonna asedirektor Herkko Plit ERRi uudisteportaalile.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed