Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 27. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Soome otsustavad LNG-terminali asukoha kuu jooksul

Soome majandusministeeriumi sõnul leppisid Eesti, Soome ja Euroopa Komisjoni esindajad eelmisel nädalal Brüsselis kokku, et vedelgaasiterminali asukoha ja Balticconnectori gaasijuhtme ehitamise osas jõutakse veebruari lõpuks kokkuleppele.

ERRi uudisteportaal vahendab, et varem on nii eestlased kui soomlased öelnud, et otsuse terminali asukoha kohta peaks tegema Euroopa Komisjon, aga Komisjon sooviks, et riigid jõuaksid selles osas ise kompromissini.

"Soome, Eesti ja Euroopa Komisjon jõudsid arusaamani, et LNG terminali ja Balticconectori osas tehakse kompromissettepanek hiljemalt veebruari lõpuks," ütles Soome majandusministeeriumi energia osakonna asedirektor Herkko Plit ERRi uudisteportaalile.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785