Maanteeamet: me juba lahendame probleeme

Maanteeameti kinnitusel on nad juba asunud lahendama täna riigikontrolli auditis väljendatud probleeme.

Nõustume paljuski kriitiliste märkustega, kuna need ühtivad meie enda seisukohtadega, teatas maanteeamet.

Riigikontroll auditeeris põhimaanteedel aastail 2002–12 teostatud renoveerimistööde taset, analüüsides objektide valiku põhjendatust, kehtestatud norme ning teede eluea hindamist. Põhjalikumalt uuriti kümne kolmekilomeetrise lõigu põhjal, kas teid on ehitatud nii, nagu projektis ette nähtud.

Auditi kokkuvõttes öeldakse, et maanteeameti tegevus riigi põhimaanteede renoveerimise ettevalmistamisel ja elluviimisel on olnud puudulik, renoveerimise normid osaliselt iganenud, teede ehitusprojektide kvaliteet sageli madal ning järelevalve teede renoveerimise üle nõrk.

Maanteeameti hinnangul on riigikontroll teedeala probleemide tervikpildist õigesti aru saanud ning märkused kajastavad Eesti põhimaanteede remondiga seonduvat arusaadavalt.

Samas juhib amet tähelepanu, et kogu lõppeva aasta on tegeldud organisatsiooni muutmise ning eesmärkide ja põhimõtete nüüdisajastamisega. Seejuures on analüüsitud seni tehtut ning muudatuste läbiviimise vajadust. Kavandatud ja osaliselt juba käima lükatud muudatused puudutavad praktiliselt kõiki valdkondi, mida puudutavad ka kõnealuses auditis esitatud märkused.

Loe edasi Äripäev Online'ist.

Osale arutelus

  • Indrek Kald

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed