Autor: Sirje Rank • 3. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kinnisvaraturul tõsised riskid

Kolm kümnendit Soome kinnisvaraturul väldanud hinnatõus on teinud sellest Euroopa ühe riskantseima, leiab Saksa Commerzbank AG.

Panga analüütiku Marco Wagneri sõnul on eluasemehinnad Soomes praegu ca 20% ülehinnatud, vahendab agentuur Bloomberg.

Hinnakorrektsiooni riski on suurendanud Soome valitsuse poliitika, mis on aidanud kodu soetada just madalama sissetulekuga soomlastel.

"Soome turg on riskantsem kui muud turud," ütles Wagner. "Kui inimesed madala sissetulekuga peredes töö kaotavad või kui neil likviidsusega probleemid tekivad, võib sellest vallanduda palju kiirem kinnisvarahindade korrektsioon kui teistes riikides."

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785