22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prangli saab uue tee ja vabaneb tondilossidest

Prangli saarel algas Kelnase sadamast Lääneotsa külla suunduva saare peatee remont, mille käigus valmib 1800 m pikkune purustatud kruusast kattega tee. Töid teeb AS Kiviluks.

„Seni kohaliku materjaliga kaetud tee on üsna halvas seisus,“ sõnas Viimsi vallavanem Haldo Oravas. Oravase sõnul tiheneb liiklus saarel iga aastaga ja see eeldab ka korras teid. Et säilitada saare elukeskkonna eripära, ei plaaninud vald bituumenkattega teed, vaid ehitab tee kvaliteetsest purustatud kruusast.

„Kelnase tee viib sadamast saare keskusse, kus paiknevad kool, kauplus ning rahvamaja – uus tee tagab saareelanikele ja saare külalistele korralikud liikumistingimused,“ lisas Viimsi abivallavanem Endel Lepik.

Ehituse käigus lõhub AS Kiviluks sadamasse nõukogude armeest jäänud sõjaväehooned ning kasutab lammutusmaterjali tee muldkeha ehitusel.

Tee ehitust rahastab siseministeeriumi väikesaarte programm.

Prangli teeremondi ettevalmistus
Foto: Powerhouse
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785