Tõnu Toompark • 16. august 2012
Jaga lugu:

Kinnisvaraturul jätkub aktiivsust viieks aastaks

Üks oluline kinnisvaraturul nõudlust mõjutav tegur on rahvaarv ja selle vanuseline koosseis. Kuna praegu on kahekümnendates eluaastates noorte osakaal rahvastikust üsna suur, on kinnisvaraturg aktiivne.

Suurim kinnisvaraturul, st üüri- ja ostu-müügiturul ilma tegev rühm on nimelt inimesed vanuses 20–29 aastat. Need on noored, kes on valmis vanematekodust välja kolima. Nii on kinnisvara ostu-  või üüriturule sisenemine teatavas mõttes vanuseline paratamatus.

Heites pilgu Eesti elanike vanuselisele struktuurile, näeme, et 20. aastates inimeste hulk on suurim. Nii võime tõdeda, et “õiges vanuses” olevate inimeste rohkus on hiljutise ja ka praeguse kinnisvaraturu aktiivsuse üks põhjuseid.

Võime julgelt eeldada, et 25aastaste suur hulk lubab tehinguterohket kinnisvaraturgu veel nii mitmekski aastaks. Heites aga pilgu ettepoole, näeme, et turuperspektiiv pole kuigi lootusrikas. Lapsi sünnib vähe, Eesti rahvastik vananeb ja väheneb. Eurostati rahvastikuprognoosi järgi on Eestis 2060. aastal 1,173 miljonit inimest, mis on praegusest arvestuslikust rahvaarvust 12% vähem.

Loe pikemalt 15. augusti Äripäeva Kinnivara lisast.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee