14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusklubi Eesti energiasäästlikumas hoones

Suvel valmis Laagris Nõlvaku lastead, mis on Eesti kõige energiasäästlikum hoone. Ehitusklubiga on võimalik hoonet külastada 27. augustil, kus räägivad projekti valmimisest tegijad ise.

Aeg: 27. august, 2012, kell 14.00 – 16.00

Koht: Kaselaane1/Vanasilla 31a, Laagri alevik, Saue vald

Mis toimub? Ehitusklubi. Kuidas valmis Eesti energiasäästlikem hoone?

Klubi hind registreerimisel kuni 26. augustini 59.- eurot (+km) või kuni kohtade täitumiseni. (Osalejate arv on piiratud)

Ehitusklubisse on võimalik registreerida e-posti aadressil [email protected] telefonil 667 0234 või sisesta oma andmed ankeedile

Kes esinevad? tutvustab Nõlvaku lasteaia hoone ehituse tausta ning räägib lähemalt, miks otsustati just antud hoone puhul valida ligi-nullenergiahoone ehitus. Kuidas projekti ette valmistati ning mille alusel valiti välja hoones kasutatavad lahendused küttesüsteemide ning automaatika puhul. Linnamägi tutvustab lähemalt hoone ehitamisel kasutatud liginullenergiahoone tehnoloogiat, mida Eestis on siiani veel väga vähe rakendatud. Toob välja väärtuslikud kogemused antud hoone ehitamisel ning projekti juhtimisel ning kuidas mõjutab antud hoone ehituslik lahendus hoone haldajat.

 Energiatõhusa ehituse ekspert Meelis Linnamägi

 "Selle energiatõhususarv on 79 kWh/m2 aastas ning neto kütteenergia vajadus alla 15 kWh/m2 aastas. Kogu lasteaia, mille pind on 1600 m2m, kulub kütteks sama palju energiat kui tavalise ühepereelamule,“ kirjeldab Linnamägi vastvalminud hoonet.

Lisaks saavad sõna hoone peaarhitekt Marit Vendel (Sirkel & Mall OÜ) ja peakonstruktor Raul Aripmann (Sirkel & Mall OÜ).

Ehitusklubis osalejate räägivad hoone ehitusest ning vastavad küsimustele Eventus Ehitus OÜ juhatuse liige Lauri Kaska ja projektijuht Raivo Reineberk.

Ehitusklubi teemad:

 Energiatõhusa ehituse lahendusedEnergiatõhusa hoone projekti ettevalmistamineMida tuleb silmas pidada tehniliste lahenduste valikul liginullenergiahoone ehitamisel?Millest lähtuda liginullenergiahoone tasuvusanalüüsil praktikas?Mida õpetas Nõlvaku lasteaia projekti valmimine?Ringkäik hoones ning tutvustamine

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785